www.hetek.hu/elofizetes " />

hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Peking aggódhat: egyre több kínai tér meg Afrikában
A jelenség befolyásolhatja a gazdasági együttműködéseket is
Peking aggódhat: egyre több kínai tér meg Afrikában

Az afrikai kereszténység sok kínai vendégmunkás számára vonzó.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 11. 18.
Önmagában amiatt is érdemes közelebbről szemügyre venni Kína és Afrika viszonyát, mert szűk két hét múlva kerül sor a Kína–Afrika Együttműködési Fórum újabb találkozójára, melyen – egy kivételével – valamennyi afrikai ország és Peking is képviselteti magát. Korszakos megállapodások és dollármilliárdokat érintő szerződések születhetnek egy-egy ilyen fórumon, melyet 2000 óta rendeznek meg háromévente. A 21. században eddig közel egymillió kínai érkezett Afrikába a két régió közötti gazdasági kapcsolatoknak köszönhetően; jelenleg mintegy tíz­ezer kínai cég végez gazdasági tevékenységet a kontinensen.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Kína elképesztő módon formálta át a fekete kontinens gazdasági arculatát. Ugyanakkor úgy tűnik, Afrikának, egészen konkrétan az afrikai evangéliumi keresztényeknek is megkerülhetetlen hatásuk van a kínai munkavállalókon keresztül a kommunista Kínára.

Az évek folyamán ugyanis számos, Afrikában működő gyülekezet elkezdte felvenni a kapcsolatot a kínai munkavállalókkal: még a mandarin nyelvet is igyekeztek beépíteni szolgálatukba a helyi keresztények, hogy minél közvetlenebbül tudják átadni a megváltás üzenetét Ázsiából érkezett felebarátaiknak. Az Afrikában élő kínaiak egy része pedig örömmel fogadja a tanításokat, melyeket a helyi keresztény egyházak közvetítenek feléjük.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!