hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zokogva panaszkodott, hogy az edzője alázza, mocskolja, tönkreteszi
A magyar úszóbotrány tanulságai
Zokogva panaszkodott, hogy az edzője alázza, mocskolja, tönkreteszi

Illusztráció(​ Fotó: Shutterstock / PuzzlePix ​)

2021. 11. 18.
Edzőgenerációk sora vette alapértel­mezettnek a magyar úszósportban, hogy a sportolót be kell törni verbális vagy akár fizikai eszközökkel. A Turi György körül kipattant botrány mentén érdemes megvizsgálni, mikor működik rosszul és mikor jól egy edző-sportoló kapcsolat.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

„Gumikötelezés közben koki a farúddal. Ha nem úszod meg a szintidőt, akkor ugyanez a vízben. Képzeld el, amikor becsapsz 186-192-es pulzussal és puff a fejedre. De ennél is rosszabb a lelki terror. Mert abban éltünk, ez nem kérdés” – nyilatkozta nemrégiben Cseh László. Az ezüst- és bronzérmes olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok úszó szerint egykori edzője, Turi György azt a szemléletet vallotta:

„Ha sikerül megtörni a versenyzőt, onnantól kezdve nem lesz önálló gondolata, avagy gondolkodás nélkül csak azt csinálja, amit én mondok neki. Ha megtörik, teljesen átadja magát, és csak így lehet a maximális teljesítményt kihozni belőle, így lehet biztosan eredményt elérni.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!