hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hibrid fenyegetés: török mintára zsarol a migránsokkal Lukasenka
A lengyel határválság háttere
Hibrid fenyegetés: török mintára zsarol a migránsokkal Lukasenka

Lukasenka Putyin támogatásával erdogani recept szerint zsarol a migránsokkal, akik olyan hatalmak szorításából menekültek el, mint Törökország, Irán, Szíria és a helyi törzsi erők.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 11. 18.
A belarusz kormányzat az EU-val folytatott szkanderben úgy döntött, inkább a török mintát folytatja. Eltanulta Erdogantól, hogy „ha más nem, a migráns arra jó, hogy zsaroljunk velük”. A menekülteket repülőkön hordják Fehérorosz­országba, ahonnan buszokkal szállítják őket a lengyel határra.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Ezrek ragadtak a két államhatár között húzódó senki földjén. Lassan beköszönt a tél, és nyakunkon egy humanitárius katasztrófa, ami ezúttal túlontúl közel van hozzánk. Az EU kémlelő szemeitől tartó Varsó egyelőre elutasította a Frontex segítségét, akitől egyébként is eddig inkább csak elméleti szintű megnyilatkozások érkeztek, mint holmi kutatóközponttól.

Kurdok és jeziditák érkeznek

Az Iszlám Állam terrorkalifátusa alatt megnyomorított közösségek, így kurdok és jeziditák tömegei próbálnak jó ideje elmenekülni a szíriai Rodzsavából, illetve Észak-Irakból. Hiába számít Kurdisztán relatíve a legstabilabb térségnek a régióban, ahol sem népirtás, sem nyílt háború nem pusztít most, a káoszban a legtöbb menekült képtelen volt újra gyökeret verni, és sokan csak menekülttáborokban találtak átmeneti menedéket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!