hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Jamaica vagy jelzőlámpa? Koalíciós tárgyalások Németországban

Az előzetes végeredmény szerint a szociáldemokraták csupán kis szavazatkülönbséggel előzték meg a kereszténydemokratákat, és mindketten igényt tartanak a kancellári székre. Németország leendő kormányszövetségének azonban számos problémát kell majd megoldania; a koalícióhoz vezető út pedig konfliktusokkal van kikövezve.

Miért vásárol be atommeghajtású tengeralattjárókból Ausztrália?

Új hadvédelmi szövetség született Ausztrália, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok között (AUKUS), mely nemcsak az indo-csendes-óceáni erőviszonyokat formálhatja át, hanem a globális hatalmi játszmára gyakorolt hatása új hidegháborús helyzettel fenyeget.

Belföld

Franciaország iszlamista köztársasággá válhat

Nem mindegy, hogy Európában európai emberek élnek-e – vagy olyanok, akik csak Európában laknak. A népesedési problémákat boncolgató IV. Budapesti Demográfiai Csúcs felszólalóinak oroszlánrésze egybehangzóan állítja: az egyre tragikusabb demográfiai mutatókat hit és erős családok nélkül, puszta migrációval lehetetlenség feltornászni, kedvezően megfordítani.

Előválasztás: ki a legnagyobb győztes és a legnagyobb vesztes?

A lapzártánk idején rendelkezésre álló részeredmények alapján úgy tűnik, hogy Dobrev Klára mellett Karácsony Gergely, illetve Márki-Zay Péter szerepelt legjobban az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyében – így várhatóan ők folytatják majd a versengést a második fordulóban. Az kijelenthető, hogy a voksolás legnagyobb nyertese a Demokratikus Koalíció (DK) lett.

Családban marad: 600 milliárdot oszt vissza az állam

Jövő év februárjában a NAV visszautalja a gyermekes szülőknek az idén befizetett személyi jövedelem­adójuk teljes összegét. A miniszterelnök indoklása szerint a kormány mindent megtesz azért, hogy az, akinek gyermeke van, jobban éljen annál, mint akinek nincs.

Kedves Olvasó!

Nagy dilemmában lehetnek azok az ellenzéki szavazók, akik nemcsak Orbánt Viktor távozását szeretnék látni, de a Gyurcsány-korszak visszatéréséből sem kérnek.

Hit és értékek

Erőszak és hazugság: így élnek tovább a szocializmus eszméi

„A szocializmus az emberiség legnagyobb hibájának bizonyult, amióta a kígyó becsapta Évát” – állítja Joshua Muravchik amerikai író, publicista. Korunk egyik legjelentősebb antikommunista kutatójaként a Heteknek elmondta, hogy Marx és követői olyan hamis vallást hoztak létre, amely minden morális korlátot félretett, ezért halál és pusztulás követte mindazokat, akik gyakorlatba ültették tanaikat – Lenintől Hitleren át Maóig és tovább.

HÁTTÉR

Félmillióan haltak meg, mégis megúszhatják a milliárdos gyógyszercég tulajdonosai

A Purdue Pharma amerikai gyógyszeripari vállalat arról vált hírhedtté, hogy korábban egy erősen addiktív hatású fájdalomcsillapítót dobott piacra – ez volt az OxyContin. Több mint félmillióan haltak bele és több ezer per indult az ügyben. Az elmúlt hetekben született megállapodás a vállalat és az érintettek között.

Sztálin, a konspiráció mestere

Az 1937-ben és 1938-ban a Szovjetunióban tetőfokára hágó kivégzési hullámot Nagy Terrorként, vagy oroszul „jezsovscsina” néven emlegetik. Jellemző, hogy névadója és fő kidolgozója, Nyikolaj Jezsov maga is a terror áldozata lett 1940-ben. Az időszakról két nagyszerű könyv is tudósít.

Instagramon közvetítették a nyaralást, tragédia lett a vége

A 22 éves Gabby Petitónak még augusztus végén veszett nyoma, amikor vőlegényével kirándultak. Az utazás alatt megosztott instagram-képek idilli állapotot festettek le. Miután azonban a Petito család bejelentette a lány eltűnését, a hatóságok rátaláltak Gabby holttestének maradványaira. A vőlegény ellen szövetségi elfogatóparancsot adtak ki.

Arany? Ingatlan? Részvények? Mibe érdemes fektetni?

A Covid 4. hulláma a gazdaságokat egy gyors visszapattanás közepén érte el. Felmerül a kérdés, hogy a helyreállás tartós lesz-e, avagy egy újabb hullámvasút következik. A jövőt nehéz megjósolni, ugyanakkor érdemes végigzongorázni, hogy egy ilyen időszakban milyen befektetésekben gondolkozhatunk. A széles palettáról most három tipikus területtel foglalkozunk: az arany, az ingatlan és az értékpapírok.

KÁVÉSZÜNET

Hihetetlen fejlődés: ez történik a gyerekekkel az úszásoktatás során

Varga Vivien gyógypedagógusként egy olyan komplex vízi fejlesztést dolgozott ki, amely segíti a mozgás és a kognitív funkciók helyes fejlődését, biztosítva a gyerekek vízbiztonságát. Ma már a Stilianos Babauszoda Franchise ügyvezető igazgatójaként készül a 12. babauszoda megnyitójára. Tavaly az Év Fiatal Vezetője díjat is neki ítélték, amellyel azokat a vezetőket díjazzák, akik 40 éves koruk előtt kiemelkedő eredményeket értek el szakmájukban.

Milyen az ideális dolgozószoba?

Ősszel sokak fejében megfordul a kérdés: hogyan alakítsuk úgy az otthonunkat, hogy a munka és a tanulás számára is ideális legyen. Nem árt időt fordítani a dolgozósarok kialakítására. Lakberendezői tanácsok következnek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!