hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Családban marad: 600 milliárdot oszt vissza az állam
Itt vannak az szja-visszatérítés részletei
Családban marad: 600 milliárdot oszt vissza az állam

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 09. 30.
Jövő év februárjában a NAV visszautalja a gyermekes szülőknek az idén befizetett személyi jövedelem­adójuk teljes összegét. A miniszterelnök indoklása szerint a kormány mindent megtesz azért, hogy az, akinek gyermeke van, jobban éljen annál, mint akinek nincs.

„Mivel a családokat megviselte a járvány időszaka, azt javaslom, hogy ha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadjuk jövő év elején a 2021-ben befizetett adójuk összegét” – jelentette be június elején Orbán Viktor miniszterelnök, majd szeptember 20-án megerősítette az intézkedés tényét a Parlamentben.

Varga Mihály pénzügyminiszter nem sokra rá közölte Facebook-oldalán, hogy a kormány számításai szerint a 2021-es gazdasági növekedés üteme akár 7 százaléknál is magasabb lehet, így az szja-visszafizetés ténye biztosra vehető.

Varga szavai szerint 1,9 millió szülőnek összesen 600 milliárd forintot fog visszafizetni az állam a NAV-on keresztül 2022. február 15-ig.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!