hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hihetetlen fejlődés: ez történik a gyerekekkel az úszásoktatás során
Interjú Varga Viviennel a StilIanos Babauszoda Franchise alapítójával
Hihetetlen fejlődés: ez történik a gyerekekkel az úszásoktatás során

Három hónapos kortól korosztályokra bontva, tematikusan építik fel a komplex nagy- és finommozgást, valamint a kognitív fejlesztést, úszástanítással és a vízbiztosság kialakításával kombinálva. (Fotó: Pöttömfotós)

2021. 09. 30.
Varga Vivien gyógypedagógusként egy olyan komplex vízi fejlesztést dolgozott ki, amely segíti a mozgás és a kognitív funkciók helyes fejlődését, biztosítva a gyerekek vízbiztonságát. Ma már a Stilianos Babauszoda Franchise ügyvezető igazgatójaként készül a 12. babauszoda megnyitójára. Tavaly az Év Fiatal Vezetője díjat is neki ítélték, amellyel azokat a vezetőket díjazzák, akik 40 éves koruk előtt kiemelkedő eredményeket értek el szakmájukban.

Az elmúlt nyáron sajnos több hírt is lehetett hallani olyan gyerekekről, akik vízbe fulladtak, mert nem tudtak úszni. Elég triviálisan hangzik a következő kérdés, de mégis felteszem, mert ezekből a tragikus hírekből úgy tűnik, nem magától értetődő ez a terület sokaknak. Tehát, mit tehet a szülő annak érdekében, hogy legalább annyira megtanuljon úszni a gyerek, hogy kritikus helyzetben vízen maradjon?

– Nagyon jó gondolatokat vetett fel, hiszen elsőre gyakran az jut a szülők eszébe, hogy tanuljon meg a gyerek legalább annyira úszni, hogy kijusson. Ez viszont jellemzően csak 4-5 éves korban kezdődik el, vagy rosszabb esetben az iskolai úszásoktatás alatt. Innentől rendszerint már annyira biztosan megtanulnak a gyerekek úszni, hogy nyugodtan vízbe engedjük őket, de egy veszélyhelyzet, az más. Hiába úszik a gyermek minden úszásnemben tökéletesen, ha a helyzetből adódóan megijed, bepánikol, ekkor nem képes megfelelően cselekedni.

Mikor érdemes elkezdeni az úszással való ismerkedést?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!