hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Arany? Ingatlan? Részvények? Mibe érdemes fektetni?
Népszerű lehetőségek, gyakorlati tanácsok
Arany? Ingatlan? Részvények? Mibe érdemes fektetni?

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 09. 30.
A Covid 4. hulláma a gazdaságokat egy gyors visszapattanás közepén érte el. Felmerül a kérdés, hogy a helyreállás tartós lesz-e, avagy egy újabb hullámvasút következik. A jövőt nehéz megjósolni, ugyanakkor érdemes végigzongorázni, hogy egy ilyen időszakban milyen befektetésekben gondolkozhatunk. A széles palettáról most három tipikus területtel foglalkozunk: az arany, az ingatlan és az értékpapírok.

Az arany az emberiség ősi értékmegőrzője. Mintha fajunk tudatába lenne kódolva. Már a Biblia legelső könyve is említi az Éden kapcsán: „annak a földnek aranya igen jó” (1Mózes 2:12). A történelem során ugyanakkor talán semmi nem okozott annyi fájdalmat, háborút, gyilkosságot, mint az arany utáni vágy.

A fizikai arany felhasználása sokrétű. A legközismertebb talán az ékszer, mivel dekoratív, tartós és viszonylag ritka nemesfémről van szó. Évezredek óta a hatalom és gazdagság jelképe, ma is sok kultúrában státuszszimbólum (Indiában vagy a közel-keleti beduinoknál).

Ugyanakkor más iparágak is alkalmazzák előnyös tulajdonságai miatt, például a gyógyászatban (nem korrodálódik, jól megmunkálható, bio-kompatibilis…). Az elektronikai és high-tech ipar is előszeretettel használja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!