hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Farkas!
Kedves Olvasó!

2021. 07. 15.
Ismerik a tanulságos mesét a farkast kiáltó pásztorról, aki addig csapta be a társait a kamu segélykiáltásokkal, míg már nem hittek neki akkor sem, amikor tényleg bekövetkezett a baj. Valami ilyesmi játszódott le az elmúlt bő egy évben Magyarországon is.

Hol az ötperces hírnévért, hol politikai haszonszerzésből, vagy csak egyszerű tévedésből, de az elmúlt hónapokban szinte a legfélelmetesebb forgatókönyveket festették le különböző szakemberek, politikusok a jövővel kapcso­latban. De valamiért sem az érettségi, sem a terasznyitás, de még az Európa-bajnokság sem hozta el a vizionált apokalipszist. Az élet végre újraindult, sok család hosszú idő után most végre el tudott menni nyaralni.

A vészharangot azonban most is megkongatták, de lassan senki sem figyel oda a riogatásra.

A fenti mesének azonban van bizony egy ­indok­o­­lat-­­lanul agyonhallgatott tanulsága is. A tragédia ugyanis bekövetkezett, mivel a pásztor társai már általánosan elengedtek a fülük mellett minden segélykiáltást. Pedig ha harmadjára is léptek volna, menteni lehetett volna a menthetőt. 

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix
Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Jelenleg arra figyelmeztetnek a szakértők, hogy ősszel negyedik hullám várható, valamint nagyon kell figyelni a különféle vírusvariánsok extra fertőző­képességére is. Lesöpörhetjük az asztalról ezeket a kényelmetlen előrejelzéseket, de ettől még a poten­ciálisan valós veszély nem szűnik meg. Másfél év elteltével meg kellene értenünk, hogy nem kapitális betűkkel megírt, nyelvtani hibáktól hemzsegő kom­mentekkel fogjuk megnyerni a vírussal szemben még mindig tartó „világháborút”, hanem azzal, hogy ha értékelve a visszanyert szabadságunkat, józanul fülelünk továbbra is. 

A legjobb esetben talán sosem tudjuk meg, mekkora bajtól mentettük meg magunkat és szeretett rokonain­kat, barátainkat. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!