hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Covid: az augusztust még talán megússzuk
Még nem tudni, hogy a Covid negyedik hulláma mennyire lesz súlyos
Covid: az augusztust még talán megússzuk

Tömeg a Puskás Arénában. Magyarországon még nem látni egyértelműen a korlátozások feloldásának hatását.(Fotó: AP / Attila Kisbenedek)

2021. 07. 14.
A hazai fertőzöttek számának jelenlegi visszaszorulása a tavaszi korlátozások és az oltások következménye. A járványnak nincs vége: a koronavírus újabb, Delta mutációja már köztünk van. Őszig bezárólag várható a pandémia újabb hulláma, de több tényezőn múlik, hogy mennyire lesz súlyos. A leginkább veszélyeztetettek az oltatlanok és a csak egyszer oltottak.

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

A hét elején a magyaror­szági beoltottak száma 5 538 557 fő volt, közülük 363 054-en még csak egy oltást kaptak. A szakértők, köztük Oroszi Beatrix epidemiológus szerint még legalább 2-3 millió duplán oltott személyre lenne szükség ahhoz, hogy Magyarországon kialakuljon egy olyan nyájimmunitás, amely képes lehet a vírus újabb változatainak a terjedését, illetve a járvány súlyosbodását megakadályozni.

Az oltatlanok többsége a fiatalabb korosztályokból kerül ki, akik között a leginkább terjed a vírus, s különösen igaz ez a nyári utazások, fesztiválok, tömegrendezvények idején. A túlnyomórészt oltatlan 0-18 évesek mellett a 18-24 évesek 60 százaléka, a 25-49 éveseknek pedig az 51 százaléka legfeljebb egy oltást kapott eddig.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!