hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Szexuális zaklatás miatt bukott el "Amerika hőse"

Úgy tűnik, mégsem érinthetetlen a demokraták egyik legsikeresebbnek tartott kormányzója, akiről némelyek még azt is állították, hogy akár Amerika következő elnöke is lehet. Szexuális zaklatás és a költségvetési források helytelen felhasználása miatt mondott le Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

Kedves Olvasó!

Mindenkit megdöbbentett, hogy 20 év „országépítés” erőfeszítései után egyetlen nap alatt összeomlott az afgán kormány, abban a pillanatban, hogy az amerikai és a szövetséges katonák elhagyták az országot. 

A Nyugat kudarca: így jöhet létre a tálibok narkóállama

Kabul elesett, és ezzel évtizedes folyamatok változtak meg gyökeresen. A kabuli reptéren ezrével menekülők látványa önmagában is apokaliptikus, de még szívbe markolóbb, hogy milyen messzemenő következményekkel számolhatunk regionális, sőt, világpolitikai szinten.

Újra iszlám uralom Afganisztánban: a barbárok emirátusa

Kabul villámgyors bevételével húszéves korszak zárul le Afganisztán életében, de az egész térség stabilitása szempontjából is. A várható Iszlám Emirátus a saria újbóli bevezetését és a terrorizmus exportját jelentheti.

Ezért vannak bajban Orbán szövetségesei Lengyelországban

A lengyel koalíciós kormány az összeomlás szélére került, miután Mateusz Morawiecki kormányfő menesztette egyik miniszterét. Ennek hátterében az áll, hogy nem értettek egyet a médiatulajdonról szóló törvényjavaslattal és egyéb égető közéleti kérdésekkel kapcsolatban.

Belföld

Ezt tervezik az ellenzéki pártok LMBTQ-fronton

Az elmúlt hetekben igencsak fellobbantak az indulatok a pedofil­ellenes törvény kapcsán. Az ellenzék élesen kritizálta a Kormány – állításuk szerint – homofób és transzfób jogszabályát.

„Isteni csoda lenne, ha nem robbanna be a járvány"

Mikor ér véget a koronavírus-járvány? Lesz-e negyedik hullám és lesznek-e lezárások? Beoltatja-e magát a koronavírus elleni vakcina harmadik dózisával? Rusvai Miklós virológussal beszélgettünk.

Hogyan legyen nemzeti érzelmű a Nemzeti Alaptanterv?

A NAT átalakítása után elérkezett a felsőfokú tanárképzés átalakítása is történelem tantárgyból. Ami egy teljesen logikus következő lépése a NAT megváltozásával elindult átalakulási folyamatnak, és mint minden változtatásnál, most is felvetődnek kérdések, amelyekről lehetne beszélni.

Hit és értékek

Nem is Máriának ajánlotta fel az országot István király?

I. (Szent) Istvánnal kapcsolatban széles körben elterjedt, hogy felajánlotta Magyarországot Máriának. A közismert történet lehetséges háttere azonban más, politikai jellegű értelmezést is kínál.

Erzsébet királyné bevédi szexuális zaklatással vádolt fiát?

Augusztus elején András herceg leszorította unokaöccsét, Harryt és Meghant a királyi családdal kapcsolatos vezető hírek sorából. Mire számíthat Erzsébet királynő fia, aki ellen Amerikában indítottak pert szexuális zaklatás miatt?

HÁTTÉR

Tíz év, és saját kávésbögrénk sem lesz?

Azt gondolhatnánk, hogy a szovjet típusú szocialista rendszerek összeomlásával már nincs szükség a magántulajdon előnyeinek további bizonyítására. Mégis vannak, akik a javak birtoklásához való viszonyulásunk átformálásával a gazdasági kollektivizmus minden eddiginél extrémebb formáját valósítanák meg.

Varrás mentén szakadhat az LMBTQ+ mozgalom

Nem könnyű a szivárványos tolerancia égisze alatt a homoszexuális- és transzmozgalmakat egységbe tömöríteni. A természet rendjével szemben álló aktivisták sokszor egymással is reménytelen vitákat folytatnak. Nem véletlenül: ha a normalitást a kukába dobjuk, akkor nem marad más, mint az abszurditás abszurditása.

KÁVÉSZÜNET

Üdvözlet Szabadkáról

Aki nem szeretne távoli helyre utazni a nyáron, mégis vágyik egy kis változatosságra, annak érdemes átruccanni Szabadkára, ahol gyönyörű szecessziós épületekkel és ízletes délszláv ételekkel találkozhat. Sőt! Palicsi séta, különleges állatkert és végtelenül rokonszenves, segítőkész emberek várják az ide érkezőket.

Hogyan rázódjunk bele az új tanévbe?

Véget ért a felhőtlen nyár, és vele együtt az iskolai, óvodai nyári szünet. Használjuk ki még gyorsan ezeket a napokat egy kis pihenésre vagy inkább kezdjünk készülődni az évközi iskolai feladatokra? Hogyan tudunk a családdal ismét ráhangolódni az iskolára? Hogyan segíthetjük szülőként mindezekben a gyereket? (2021.08.19.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!