hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogyan rázódjunk bele az új tanévbe?
Ezekre érdemes figyelni
Hogyan rázódjunk bele az új tanévbe?

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 08. 17.
Véget ért a felhőtlen nyár, és vele együtt az iskolai, óvodai nyári szünet. Használjuk ki még gyorsan ezeket a napokat egy kis pihenésre vagy inkább kezdjünk készülődni az évközi iskolai feladatokra? Hogyan tudunk a családdal ismét ráhangolódni az iskolára? Hogyan segíthetjük szülőként mindezekben a gyereket? (2021.08.19.)

Újabb tanév vette kezdetét a napokban, aminek apropóján most teljes terjedelmében elérhetővé tettük korábban ebben a témában megjelent cikkünket.

Sokszor a kisgyerekes családok számára másfajta naptár van érvényben. Az évek nem is igazán januárban kezdődnek, sokkal inkább szeptember elsején, a tanévkezdés napján. Az ősz egy új kezdetet jelent a forró és laza szervezésű, könnyed napok után. Visszatérnek a kötött programok, újra fontossá válik a feszes időbeosztás, hirtelen mindannyian koncentráltabbá válunk. Ez egy olyan napja az évnek, amikor a pihenésre berendezkedett életvitelünket azonnal át kell váltani egy katonásabb menetrendre, hiszen ilyenkor a fejünkben is becsöngetnek.

Nincs vége minden jónak!

Vannak olyan szülők, akiknek gyermekkori emlékeiben az iskola, a tanár nem pozitív szereplő, mégis érdemes esélyt adni gyermekeinknek, hogy szeressenek iskolába járni. Szeptemberhez közeledve hasznos ezeket a régi sérelmeket feldolgozni, elfelejteni, és semmiképp sem elrettenteni a gyermekeket. Nem kell, hogy az iskolakezdést feltétlenül ilyen drasztikus váltásként éljük meg. A nyár múlásából fakadó édes-bús nosztalgia hamar tovaröppen, ha szembetaláljuk magunkat a rengeteg teendővel, ami az iskolakezdéssel kéz a kézben jár. Az ősz különös módon magába foglalja az új kezdet lehetőségét, annak ellenére, hogy a természet éppen az ellenkezőjét, az elmúlást sugallja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!