hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A Hamász kettős háborús bűne

Már egy ideje tapasztalni a gyökeresen eltérő alternatív realitások egymásnak feszülését a médiában. Az izraeli események kapcsán azonban egészen új szintre emelkedett az igazság és hazugság felcserélése.

"Izraeli agresszió, palesztin tűzijáték" – így látják a konfliktust a vezető médiumok

Nemcsak az elemzésekben, hanem a hírekben is rendre előkerülnek az Izrael elleni hamis vagy csúsztatáson alapuló vádak – derül ki a Hetek médiaelemzéséből, amelyben vezető angol, német és hazai médiumok vonatkozó írásait vizsgáltuk az aktuális izraeli–palesztin konfliktus első napjaiban.

"Korábban barátságos arabok most az utcán verik a zsidókat"

Őrület – a Heteknek nyilatkozva több Izraelben élő interjúalanyunk is használta ezt a kifejezést. Rakétatámadásokban már sokaknak volt részük, de a BLM mozgalomhoz hasonló polgárháborús zavargások még a sokat látott izraelieknek is új tapasztalatot jelentenek. Személyes beszámolók.

Tűzben születhet meg a Harmadik Templom

Az izraeli angol nyelvű hírportál, az Israel365News egyedülálló abból a szempontból, hogy bibliai, spirituális hátteret is ad az aktuális eseményeknek. Az elmúlt hetek eseményeiről a portál vezető szerkesztőjét, Elijahu Berkowitz rabbit kérdeztük.

Keresztények százait mészárolják le a szétesés felé tartó Nigériában

A részben muszlim, részben keresztény Nigériában A Boko Haram nevű iszlamista terror­szervezet jelentős mértékben felelős az embertelen állapotokért. Keresztények százait mészárolják le muszlim csoportok.

Vagyonokba kerülő gyógyszerek, oxigénvonatok, új mutáns: Covid-káosz Indiában

Tömegek várakoznak kétségbeesetten, hogy kórházi ágyhoz jussanak, miközben a krematóriumok már olvadoznak a túlterheléstől. A katasztrófafilmeket idéző jelenetek újabban a mindennapi realitás részeit képezik Indiában.

Belföld

A magyar pártok elismerik Izrael önvédelemhez való jogát

Magyar politikusokat, pártokat kérdeztünk meg, hogy kommentálják a közel-keleti eseményeket. Egyöntetűen vallják, Izraelnek joga van az önvédelemhez.

Vidéken van esély, Budapest bajban van. Hogyan állhat helyre a magyar turizmus?

Mi lesz a hazai turizmussal? Lesznek külföldi turisták? Elég lesz a belföldi turizmus a szektor életben tartásához? Szakértőkkel ennek jártunk utána.

Hit és értékek

Pünkösdi ébredés: tévedtek, akik szerint instabil emberek rövid életű mozgalma lesz

A Bibliában az Apostolok cselekedeteinek második fejezetében és másutt leírt szellemi megtapasztalás óta hosszú út vezetett a modern pünkösdi-karizmatikus ébredésekig. A húsz évszázaddal későbbi ezredfordulóra a Szent Szellem működése a világ teljes népességének 95 százalékában jelent meg.

HÁTTÉR

Így készül a magyar vakcina

Leghamarabb 2022 végén indulhat meg a magyar fejlesztésű Covid-ellenes vakcina debreceni gyártása, ami jelenleg az állatkíséretek befejezésénél tart.

Tejérzékeny volt-e Mátyás király?

Román származású volt-e Hunyadi Mátyás, vagy éppen Luxemburgi Zsigmond révén az Árpád-házzal állt rokonságban? Milyen volt a hajszíne és érzékeny volt-e a tehéntejre? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adhatnak a DNS-információk. Beszélgetés Neparáczki Endrével, a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutató­központjának igazgatójával.

KÁVÉSZÜNET

Így lehet álomkonyhánk!

Konyhánk tervezésekor, felújításakor laikusként – legyünk bármilyen alaposak – könnyen futunk bele olyan hibákba, melyeket csak komoly idő- és költségráfordítással tudunk orvosolni. A HETEK olvasóinak most egy szakember segít az eligazodásban.

Egy életre hasznos útravaló gyerekeknek

A kisgyerekek és a mesék kéz a kézben járnak. A gyereknek kell a mese: naponta legalább egy. Évszázados jól bevált recept ez, aminek sok gondos szülő eleget is tesz.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!