hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Izraeli agresszió, palesztin tűzijáték" – így látják a konfliktust a vezető médiumok
Importált vélemények
"Izraeli agresszió, palesztin tűzijáték" – így látják a konfliktust a vezető médiumok

Palesztinpárti tüntetés Berlinben. A német sajtó szerint újra teret nyert az antiszemitizmus. (Fotó: AP / Michael Sohn)

2021. 05. 20.
Nemcsak az elemzésekben, hanem a hírekben is rendre előkerülnek az Izrael elleni hamis vagy csúsztatáson alapuló vádak – derül ki a Hetek médiaelemzéséből, amelyben vezető angol, német és hazai médiumok vonatkozó írásait vizsgáltuk az aktuális izraeli–palesztin konfliktus első napjaiban.

A legolvasottabb, legbefolyásosabb angolszász médiumok közül a New York Times, a CNN, a BBC, a The Guardian és a Daily Mail Izraellel kapcsolatos aktuális híreit, elemzéseit vizsgáltuk meg.

A New York Times hangsúlyosan, napi átlagban 6 cikkben foglalkozott az izraeli–palesztin konfliktussal.

A lap online felületét megnyitva azonnal „vezetve” van az olvasó: síró palesztinokat, Gázába becsapódó rakétákat, gázai romokat, valamint fegyveres izraeli katonákat látunk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!