hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vagyonokba kerülő gyógyszerek, oxigénvonatok, új mutáns: Covid-káosz Indiában
Politizálás százezrek élete árán
Vagyonokba kerülő gyógyszerek, oxigénvonatok, új mutáns: Covid-káosz Indiában

Fotó: AP / Amit Sharma

2021. 05. 20.
Tömegek várakoznak kétségbeesetten, hogy kórházi ágyhoz jussanak, miközben a krematóriumok már olvadoznak a túlterheléstől. A katasztrófafilmeket idéző jelenetek újabban a mindennapi realitás részeit képezik Indiában.

Hetek óta borzolja a kedélyeket az indiai járványhelyzet alakulása, és az valóban nem sok okot ad a nyugalomra. Ugyan a számok az arányokat tekintve nem olyan kirívóak a világ többi részéhez képest, a mennyiséget tekintve azonban annál inkább: május második hetében átlagosan mindennap több mint 300 ezer új fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak száma napi 4000 körül mozgott, az egészségügyi ellátórendszer pedig lényegében összeomlott.

Nem gondolták, hogy lesz második hullám

India helyzetét népességéből fakadóan sem lehet figyelmen kívül hagyni: tekintve, hogy a Föld lakosságának 18 százaléka ebben az országban él, elkerülhetetlen, hogy az itt bekövetkező folyamatok ne hassanak ki vagy terjedjenek át a világ más területeire.

„Némely szakértő azt jósolta, hogy 7-8 millió fertőzöttünk lesz, mások még többet is mondtak... azonban nemcsak a saját problémáinkat oldottuk meg, hanem segítettünk is a világnak legyőzni a járványt” – mondta diadalittasan januárban a davosi Világgazdasági Fórumon az ország immáron hét éve hatalmon lévő miniszterelnöke, Narendra Modi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!