hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy életre hasznos útravaló gyerekeknek
Meséléssel nem csak az esték telnek jobban
Egy életre hasznos útravaló gyerekeknek

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 05. 20.
A kisgyerekek és a mesék kéz a kézben járnak. A gyereknek kell a mese: naponta legalább egy. Évszázados jól bevált recept ez, aminek sok gondos szülő eleget is tesz.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Mesekönyvekből nagyon széles a kínálat, ezért gondosan, megfontoltan kell válogatni, kutatni, hogy az igazi kincseket megtalálhassuk. Ha igazán jó a történet, abból építkezik az ember jelleme. A megélt élményt és a begyűjtött bölcsességet mint hamuba sült pogácsát viszi magával egy életen át.

A mesékben az a jó, hogy bárki lehetsz benne, szépséges királylány vagy incifinci kisegér, bonyodalmakba keveredő szegénylegény vagy az őt segítő hű paripa, egyszerű jóbarát vagy nagy hatalmú nemes. És máris beindult a fantáziánk, pedig ez itt még nem a mese, ezek csak szavak. Mégis azonnal elképzeltük mindet, mert mindenkinek, akár kicsi, akár nagy, van belső képalkotó képessége. Ha nem lenne, nem tudna kifejlődni bennünk a kreativitás, anélkül pedig nincs alkotó tevékenység sem. Ezért jobb az a mese, amit nem látunk, csak hallgatunk vagy olvasunk és mi magunk képzelhetünk el. Talán ahányan csak vagyunk, annyiféle kép él bennünk arról, hogy milyen egy király. Hát nem fantasztikus?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!