Visszakozott Karácsony: Gyurcsány sms-ei inkább politikai játszmáról szóltak, egyébként sem lehet engem megzsarolni
A visszalépett jelölt szerint a dolog semmiképpen nem büntetőjogi kategória
Visszakozott Karácsony: Gyurcsány sms-ei inkább politikai játszmáról szóltak, egyébként sem lehet engem megzsarolni

Forrás: Youtube/ATV

2021. 10. 15.
Mikor azt mondjuk, hogy zsarolás, az egy politikai játszma, nem büntetőjogi értelemben beszélünk róla − mondta Karácsony Gergely, az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A visszalépett miniszterelnök-jelölt ezzel indokolta, hogy mért nem fordult a rendőrséghez Gyurcsány Ferenc állítólagos zsaroló sms-eivel kapcsolatban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a napokban több ízben is azzal vádolta meg a Demokratikus Koalíciót és konkrétan Gyurcsány Ferencet is, hogy több politikust is zsarolással, kényszerrel vettek rá arra, hogy Dobrev Klárát támogassák az előválasztáson.

Dobrev Klára nemes egyszerűséggel hazugságnak nevezte a vádat, és felszólította Márki-Zayt, hogy amennyiben fenntartja a vádat, tegyen feljelentést a rendőrségen. Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergelyt pedig arra kérte, ha tényleg elmentegette az állítólagos sms-eit, hozza azokat nyilvánosságra.

Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette, hogy nagy bajnak érezné, ha ezekkel az SMS-ekkel „kellene szórakoztatni egymást”.

„Ezek inkább fenyegetőzések, amikből soha nem lett semmi. Nem, nem, ezt nagyon határozottan szeretném mondani. Ezek politikai játszmák, beszólogatások. Semmiképp sem olyan, amivel bíróságra kéne menni”

− fogalmazott a főpolgármester. Karácsony hozzátette, ezekből aztán nem lett semmi, és őt egyébként sem lehet megzsarolni, hiszen Zuglóban volt polgármester.

Mint mondta, jelenleg olyan időszakot élünk, amikor sok a konfliktus, ami miatt sokan elmennek szavazni az előválasztáson. Hozzátette:ha vége lesz az előválasztásnak, és meglesz az egységes ellenzék vezetője,

„békét kell kötnünk egymással.”

(ATV/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!