Sms-ben zsaroló, vétózó Gyurcsányról szólt az ellenzéki összekapás legújabb fejezete
Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely újfent lesújtó képet festett a DK-ról, Dobrev Kláráról és Gyurcsány Ferencről
Sms-ben zsaroló, vétózó Gyurcsányról szólt az ellenzéki összekapás legújabb fejezete

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

2021. 10. 13.
Újabb erőteljes kijelentésekkel folytatódott szerdán a Márki-Zay Péter és Dobrev Klára közötti adok-kapok. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje egy interjúban megerősítette a DK-val kapcsolatos zsarolási vádját, mellyel a polgármestereket arra kényszerítik, ne őt támogassák az előválasztás második fordulójában, de Gyurcsány Ferenc is terítékre került, aki a vádak szerint Karácsony megzsarolása mellett megvétózta Márki-Zay részvételét a hatpárti ellenzéki egyeztetéseken is.

Márki-Zay Péter a 444-nek adott interjújában a DK nyakába varta, hogy eldurvult a kampány. A cikk szerint bővebben is szólt arról, tudomása szerint hogyan is zsarolja meg a DK a politikusokat, polgármestereket, hogy ne rá szavazzanak, méltatta Karácsony Gergelyt, a gyűlölöletkampány ellen is szót ejtett, illetve kifejtette, miért is ő az ellenzék egységének záloga.

"Nem kellene uszítani egymás ellen jobboldaliakat, baloldaliakat, keresztényeket, ateistákat, homoszexuálisokat, nőket, férfiakat. Én ezt végtelenül elítélem, és nagyon sajnálatosnak tartom"

- szögezte le a jelölt, majd kikérte magának a hazaárulózás vádját.

"Mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen, hogy nem a szavazókról, nem a DK szavazóiról beszéltem, amikor az árulás szót használtam, hanem a Párbeszéd pártnak a Karácsony Gergelyt eláruló képviselőiről."

Márki-Zay Dobrev azon vádjára is reagált, hogyha rajta múlik, decemberre felbomlik az összefogás: 

"Hogyha ő annyira egyesítené a nemzetet, nem lenne annyira egyedül, mint a hüvelykujjam. Klárát csak a DK támogatja. 

Az én támogatóim között viszont ott van az elmúlt évek miniszterelnök-jelöltjei közül Vona Gábor, Botka László, Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Fekete-Győr András és Pálinkás József."

A miniszterelnök-jelölt szóvátette azt is, hogy hiába volt a 2020-as összefogásról szóló tárgyalások kezdeményezője, azokon már nem tudott részt venni.

"Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken."

Karácsony: Gyurcsány Ferenc sms-ben szokott megzsarolni

Márki-Zay Péter az interjúban arra is kitért, mennyire visszataszítónak tartja, hogy zsarolással próbálnak polgármestereket Dobrev Klára támogatására rávenni: 

"a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik."

Amikor konkrét példát kértek tőle, kijelentette, hogy jelenleg négy politikusról tud, akivel ez megtörtént, de az engedélyük nélkül nem nevezi meg őket. Annyit azonban hozzátett: 

"Kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát."

Karácsony a 444 kérdésére úgy nyilatkozott, hogy számos politikus próbálta már megzsarolni, és Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán.

"Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom... Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő.”

Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésben reagált a vádakra: "Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt."

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter ma este vitáznak 18:30-kor az RTL Klubon.

(444/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!