hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Kedves Olvasó!

Joe Biden politikája láttán az ember könnyen azt hiheti, nincs egy épeszű közgazdász vagy külügyi tanácsadó a Fehér Házban. Ha van, azokra nem hallgat. Pedig csúnyán leegyszerűsítve az elnöknek odahaza csak annyit kellene tennie, hogy lezárja a határokat az illegális bevándorlók előtt és nem nyomtat pénzt fedezet nélkül, külhonban pedig érdemes lenne megfogadnia vezérkarának intelmeit.

Biden elárasztaná Amerikát migránsokkal, Európa is bajban

Joe Biden úgy tesz, mintha nem lenne holnap. Akárcsak az EU vezetői 2015-ben, nem veszi figyelembe, milyen gyökeres változáson megy keresztül az amerikai társadalom az illegális bevándorlás miatt (vagy ami még rosszabb, tudatosan vezényli ezt). Európa vezetői némiképp felocsúdtak a korábbi évek multikulti ködéből, ám Kabul bukása miatt talán túl későn eszméltek.

Belföld

Így integrálná Zuckerberg a vallásokat a Facebookba

A Facebook bejelentette, hogy metaverzumot épít a virtuális valóság újabb dimenzióiban, és ebben – mint mondják, spirituális kísérletként – fontos szerepet fog kapni a vallásgyakorlás beterelése is a virtuális, a kevert, valamint a kiterjesztett valóság tereibe. De mégis mi az a metaverzum, és mik ezek az új valóságfogalmak?

Ezért űznék a mítoszok világába István királyt

Egyes politikai, ideológiai irányzatokat nagyon zavar, hogy a magyar nemzetnek – éppúgy, mint más nemzeteknek is – vannak nagy formátumú történelmi alakjai. A magyarság sok évszázados történeti emlékezete és számtalan történész egybehangzó értékelése alapján ilyen kiemelkedő személyiség volt az államalapító I. István (997–1038), akinek a jelentőségét a demitizáló történészek és a misztikus propagandisták különböző irányból, de egyaránt elhomályosítják.

Mit várhatunk az ellenzéki előválasztástól?

Lezárult a hatpárti koalíció ellenzéki előválasztásán a jelöltek nyilvántartásba vételi időszaka. Több körzetben csak egy jelölt indul, a pártok eltérő stratégiákat követnek. Szakértőkkel elemezzük, milyen tanulságokat vonhatunk le az előválasztásra nézve.

A transzgender ideológia divatjelenség

Kinek a feladata a szexualitásról a gyerekekkel beszélni? Honnan származik és vajon csupán divatjelenség-e a transzgender ideológia? A gyermekvédelmi törvény kapcsán Dr. Kozma Tamással, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Intézete Doktori Iskolájának emeritus professzorával beszélgettünk.

Hit és értékek

Veszélyben van-e Izrael a tálib győzelem után?

Az Afganisztánt elfoglaló szélsőséges iszlamisták gyűlölik ugyan a „cionista entitást”, de szerencsére elég messze vannak tőle. Elemzők szerint az új helyzet veszélyeket, de új esélyeket is teremthet Izrael számára.

Iszlám apokalipszis: a táliboktól indulhat a végidők diadalmas hadserege

Az oszmán birodalom romjain létrejött Afganisztán fennállásának 103 éve alatt nem kevesebb, mint 30 különböző zászlót használt, attól függően, hogy éppen emi­rátusként, szocialista államként, királyságként vagy köztársaságként hatá­roz­ta meg magát. A külső beavatkozások rendre elbuktak, és mindig visszatért a törzsi tekintélyi rend, most a legszigorúbb iszlamista formában.

HÁTTÉR

A lány, aki fiú lett, de megbánta

A skót kormány irányelvei lehetővé teszik, hogy akár négyéves gyermekek is nemet, illetve nevet változtassanak. Ezt szülői engedély nélkül is megtehetik, és döntésüket a tanároknak tiszteletben kell tartaniuk. Hogy mindez milyen tragédiákhoz vezethet, arra jó példa Keira Bell története.

"Ennyi rossz hírt családokkal nem közöltem még"

Zacher Gábor végigdolgozta az elmúlt másfél évet a Hatvani Kórház főorvosaként és mentőorvosként is. Az ország legismertebb toxikológusa bár már több mint harmincöt éve a pályán van, ilyen nagy számban még nem látott embereket meghalni. Úgy látja, sokkal kevesebb áldozat lenne, ha többen oltatnák be magukat.

A nácik bölcsője, ahogy Hitler szomszédja látta

Száz éve, 1921. július 29-én Adolf Hitler megtette az első lépést a Németország fölötti totális hatalom megszerzése felé, amikor a Német Nemzetiszocialista Munkáspárt (NSDPA) rendkívüli taggyűlésén megszavazták, hogy a pártot az elnökség többségi határozataitól függetlenül vezetheti.

KÁVÉSZÜNET

Celebek kontra szakemberek: fürödjön-e a gyermek minden nap?

Árt-e a napi fürdetés a gyermek bőrének vagy ellenkezőleg? Szükséges beépíteni az esti fürdést a napi rutinba? Felnőttként kell a napi zuhanyzás, fürdés? Sokan eltérően gondolkodnak erről a kérdésről. Nézzük, mit mondanak a szakemberek!

Andriska pékbisztró: a várostáblán kívül is van élet

A nyári szezonban akár hétkor, akár tízkor érkezünk, legalább 15-20 perc sorban állással számolnunk kell. Hatalmas érdeklődés övezi ugyanis a tavaly augusztusban nyílt kővágóörsi Andriska pékbisztrót, ahol a kézműves termékek és a jó kávé mellé hamisítatlan vidéki levegő is jár. Az alapító házaspárral beszélgettünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!