hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
A népvándorlás új kora
Kedves Olvasó!

2021. 08. 25.
Joe Biden politikája láttán az ember könnyen azt hiheti, nincs egy épeszű közgazdász vagy külügyi tanácsadó a Fehér Házban. Ha van, azokra nem hallgat. Pedig csúnyán leegyszerűsítve az elnöknek odahaza csak annyit kellene tennie, hogy lezárja a határokat az illegális bevándorlók előtt és nem nyomtat pénzt fedezet nélkül, külhonban pedig érdemes lenne megfogadnia vezérkarának intelmeit.

Mivel azonban Biden fejébe vette, hogy megvalósítja a szocialista utópiát, akár marad még utána Amerika, akár nem, a fél világ ihatja ennek a levét. Hihetetlen eladósodás és költekezés mellett valóságos népvándorlás indult meg politikai lépéseinek nyomában.

Fotó: AP / Isaiah Campbell
Fotó: AP / Isaiah Campbell

A migránsok áradatát embercsempészek terelgetik. Tudósításokból úgy tűnik, vannak „jó csempészek”, akik tényleg segítik az átutazásban a menekülteket, és vannak „rosszak”, akik kifosztják, eltérítik, megerőszakolják, hatóságoknak kiszolgáltatják őket.

A helyzetben talán a leggonoszabb, hogy a közvéleményt ilyen személyes drámákkal próbálják manipulálni. Ez a taktika Kamala Harrisék részéről a latin-amerikai migránsok kapcsán, és az EU tisztviselői részéről is az afgán krízisben. Pedig azt a helyzetet, amelyben civilizációnk jövője a tét, nem lehet pusztán humanitárius alapon szemlélni.
Nehéz ma már a társadalmi igazságtétel, nehéz a jót a rossztól megkülönböztetni, hiszen a civilizációnk tartóoszlopait maga Európa rúgta ki még valamikor Darwin és Nietzsche idejében. Materialistán felvilágosult földrészünk olyan szeretetet és toleranciát, egyenlőséget és testvériséget, szabadságot és identitást képvisel, aminek semmi köze e fogalmak valódi tartalmához. Így e „relatív világunk” városainak bevételéhez már trójai faló sem kell.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!