hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A transzgender ideológia divatjelenség
Interjú Dr. Kozma Tamással, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Intézet Doktori Iskolájának professzorával
A transzgender ideológia divatjelenség

Dr. Kozma Tamás, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Intézete Doktori Iskolájának emeritus professzora(Forrás: Youtube / Oktatási Hivatal)

2021. 08. 25.
Kinek a feladata a szexualitásról a gyerekekkel beszélni? Honnan származik és vajon csupán divatjelenség-e a transzgender ideológia? A gyermekvédelmi törvény kapcsán Dr. Kozma Tamással, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Intézete Doktori Iskolájának emeritus professzorával beszélgettünk.

Mi a véleménye az eddig a gyakorlatban megvalósult iskolai szexuális vagy családi életre nevelésről?

– Jómagam úgy 20-30 éve már a felsőoktatás vizsgálatával foglalkozom, de tanítóként kezdtem a pályámat, és sokáig szoros kapcsolatom volt a közoktatással. Amióta az eszemet tudom, a szexuális nevelés kérdése sosem jutott nyugvópontra. Alapvető dilemma volt mindig, hogy kell-e és egyáltalán kinek kell a gyerekeket, fiatalokat felvilágosítani. Mint egy pingponglabdát, úgy dobálta mindig egymásnak az iskola és a szülőtársadalom ennek a kérdésnek a megoldását és felelősségét.

Hol vannak ezen a téren Ön szerint az iskolai szocializáció „illetékességi” határai, illetve felelőssége?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!