hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így integrálná Zuckerberg a vallásokat a Facebookba
Tízezren dolgoznak a közösségi oldal metaverzumán
Így integrálná Zuckerberg a vallásokat a Facebookba

Forrás: Facebook / Mark Zuckerberg

2021. 08. 25.
A Facebook bejelentette, hogy metaverzumot épít a virtuális valóság újabb dimenzióiban, és ebben – mint mondják, spirituális kísérletként – fontos szerepet fog kapni a vallásgyakorlás beterelése is a virtuális, a kevert, valamint a kiterjesztett valóság tereibe. De mégis mi az a metaverzum, és mik ezek az új valóságfogalmak?

Mint ahogy arról korábban több sajtóorgánum is beszámolt, 2017 óta a Facebook kimondottan exkluzív kapcsolatot ápol egyes vallási csoportokkal. A Facebooknak ugyanis tervei között szerepel, hogy a vallási szervezetek virtuális otthonává váljon a jövőben, s el kívánja érni, hogy a templomok, mecsetek, zsinagógák és más egyéb vallási szervezetek is beágyazzák vallási életüket a közösségi oldal készülőfélben lévő metaverzumába – az istentiszteletektől kezdve egészen az adománygyűjtésekig.

Forradalmi változásokkal kecsegtet a beharangozott metaverzum-koncepció, amelyben már a fizikai és virtuális valóság mellett előkelő szerephez jut majd az úgynevezett kevert, illetve kiterjesztett valóság, és az ehhez kapcsolódó technológiai úttörés.

Az előbb felvázolt grandiózus tervek és a hozzájuk kapcsolódó társulások a techóriás és a vallási közösségek közt mintegy előrevetítik, milyen formában és területeken várható az igencsak széles körű együttműködés, avagy a korábbiaknál is kiterjedtebb kontroll a közösségi média oldaláról világszerte.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!