Beköszönt a digitális esküvők kora? Metaverzumban köti össze életét egy indiai pár
Még elhunyt rokon is részt vesz majd a virtuális eseményen
Beköszönt a digitális esküvők kora? Metaverzumban köti össze életét egy indiai pár

Youtube/AlmasJacob

2022. 01. 25.
Miközben a Covid-19 miatt Indiában sorra kellett lemondani vagy korlátozott létszámban megtartani a hagyományosan nagyszabású esküvőket, egy párnak sikerült olyan helyszínt találnia magának, amit nem érintenek a korlátozások. Ez a hely pedig nem más, mint a metaverzum.

Az indiai Tamil Nadu államban élő ifjú pár, Dinesh Sivakumar Padmavathi és Janaganandhini Ramaswamy 2000 főt hívott meg a februári virtuális esküvőre. Tamil Naduban jelenleg 100 főig engedélyezettek a szertartások.

„A világjárvány miatt a valóságos, fizikai vendégfogadás nem lehetséges ilyen sok vendég mellett. Tehát úgy döntöttünk, belépünk a metaverzumba.”

- magyarázta Padmavathi.

A magát Harry Potter rajongónak valló pár egy Roxfort témájú bulit választott, hogy ilyen környezetben fogadják a telefonon, tableten vagy laptopon „érkező” vendégeket.

A metaverzum egy olyan virtuális 3D-s környezet, ahol a felhasználók összegyűlhetnek, felvehetik a kapcsolatot és interakcióba léphetnek egymással. A 24 éves vőlegény a TardiVerse nevet viselő start-up platformmal dolgozott, hogy egy kastélyszerű digitális teret hozzon létre, amelyet a Roxfort épülete ihletett.

A polgári esküvőn természetesen személyesen is meg fognak jelenni a közeli barátokkal és rokonokkal együtt Ramaswamy falujában, ami mintegy 270 mérföldre fekszik Csennaitól. De ezt követően a pár bejelentkezik a digitális térbe, hogy részt vegyen a fogadáson, amelynek tervezése, fejlesztése és egyéb költségei 150 000 indiai rúpiára (kb. 640 000 Ft) rúgnak.

Az egyórás rendezvényen az ifjú házasok virtuálisan köszöntik majd vendégeiket, akik bejárhatják a kastélyt, és testre szabhatják avatárjuk megjelenését és öltözetét.

Amellett, hogy olyan vendégeket is meghívhatnak, akik egyébként nem tudnának részt venni az esküvőn a létszámkorlátozás miatt, a házaspár szerint a digitális megoldásnak van egy másik, egyedülálló előnye is. Bevonhatják Ramaswamy néhai édesapját is az ünneplésbe.

„Az apósom tavaly áprilisban halt meg. Emiatt létrehozunk egy 3D-s avatart, ami hasonlít rá, és meg fog áldani engem és a menyasszonyomat. Na ez az, amit csak a metaverzumban tehetünk meg.”

- mondta Padmavathi.

A metaverzum-világban egyébként már több gyülekezet és templom is képviselteti magát, így, elméletileg, a következő különös indíttatásoktól fogva virtuális esküvőre vágyó pár elképzelhető, hogy akár egyházi esküvőn is részt vehet majd.

(CNN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!