hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Covidparti, gazdasági bajok: Boris Johnson mélybe ránthatja a brit konzervatívokat

Botrányok sorozata vetette vissza Boris Johnson konzervatív brit kormányfő politikai népszerűségét az elmúlt időszakban. A miniszterelnök minden létező eszközt igyekszik megragadni a folyamatok megfordítása céljából. Vajon maradt még esélye a toryknak választást nyerni Johnsonnal az élükön?

Amerika benyújtja a számlát Közép-Európának

Az EU és az Egyesült Államok közötti gazdasági és védelmi kötelékek roppant erősek, ám Amerika nem humanitárius alapon nyújt segítséget szövetségeseinek. Milyen érdekek fűzik Amerikát a mi régiónkhoz, és milyen árat fizethetünk Washington érdek­érvényesítése miatt?

Belföld

Márki-Zay kommunikációja: a törzstábor mozgósítása kevés a győzelemhez

Márki-Zay Péter megszólalásai egyre többekben ébresztenek kételyt azzal kapcsolatban, hogy ő a megfelelő kihívója Orbánnak. az előválasztási lendületnek már nyomát se látni. Egy januári elemzés szerint pedig jelentősen csökkentek az ellenzék győzelmi esélyei.

A baloldal legnagyobb mítosza a választási csalásról

A hazai ellenzék és a nemzetközi baloldal véleményformálóinak kritikáiból úgy tűnik, mintha Magyarország egy harmadik világbéli diktatúra lenne, ahol „értelemszerűen” a választást is el fogják csalni. Ők előre szólnak.

Hit és értékek

Van-e helye az egyháznak a virtuális valóságban?

A Hetek januárban több cikkben foglalkozott azzal, milyen nehézségekkel szembesültek a keresztények és a gyülekezetek világszerte a Covid-járvány során. Ezt a sorozatot most egy olyan témával folytatjuk, ami a közeljövő egyik lehetséges nagy kihívása: lehet-e és ha igen, hogyan megjelenni a közösségeknek a kiterjesztett, virtuális valóságban?

Kedves Olvasó!

Indíts te is saját gyülekezetet 5 perc alatt a metaverzumban! – hirdeti a VR Church elnevezésű, kizárólag a virtuális térben létező közösség honlapja. 

HÁTTÉR

A génjeinkbe van írva: ezért különböznek a nők és a férfiak

Képzeljük el Iksz Ipszilont – aki történetesen XY nemi kromoszómákkal rendelkezik –, amint egy nyári este összetalálkozik valakivel, akinek XX nemi kromoszómái vannak. Mit jelent ez a különbség? Mennyiben más Iksz Ipszilon, mint újdonsült ismerőse? Más egyáltalán?

Börtönmisszió Baracskán Gera Zoltánnal

Vallási témájú könyveket és magazinokat pakol két férfi a baracskai Jobb lator kápolna napsütéses előterében. Ákos és András is a hamarosan kezdődő missziós foglalkozásra készül.

Regénybe illő menekülés a „kínai Gulágról”

Sayragul Sauytbay közel öt hónapot töltött a Hszincsiang tartományban működő internálótáborok egyikében. Mivel kevés túlélő meri vállalni a nyilvánosságot, személyes története fontos tanúság­tétel a „kínai gulágról” és a helyi etnikumok üldözéséről.

Ezért tudománytalan megkérdőjelezni a bináris nemiséget

A legutóbbi időkig egyetértettünk abban, hogy a biológiai nemünk meghatározása objektív kérdés: az emberek 99 százaléka vagy fiúnak vagy lánynak születik. Ma már viszont orvosok és tudósok is képesek azt állítani, hogy a biológiai nemünk nem „bináris”, hanem egy spektrum, ilyenformán a nemi identitás már nem a testi adottságainktól, hanem kizárólag az önmeghatározásunktól függ.

Amit a kriptovalutákról tudni érdemes

Az elmúlt évtizedben kevés dolog forgatta fel jobban a pénzvilágot és a hagyományos pénzügyi rendszert, mint a különböző digitális fizetőeszközök robbanásszerű megjelenése. A digitális pénzek története az 1990-es évekig nyúlik vissza.

A szabadságharc követe: Kossuth Lajos Amerikában

Bő 170 évvel ezelőtt, 1851–52-ben vállalkozott Kossuth Lajos nagy tengerentúli útjára, hogy a magyar forradalom hírnevét szerte a világban fenntartsa. (2022.02.04.)

KÁVÉSZÜNET

Nincs mi ellen lázadni: ilyen állapotban van a magyar ifjúság

A szociológus 2012 óta a nagymintás ifjúságkutatás szakmai vezetõje, amelynek legfrissebb, részletes beszámolóját február 4-én mutatják be Budapesten. A nagymintás ifjúságkutatás olyan átfogó képet nyújt, amelynek segítségével megismerhetõ a magyar 15–29 éves korosztály, róluk kérdezzük a szakembert.

Miért vannak oda úgy a tinik a méregdrága sportcipőkért?

A sneaker-kultúra kialakulása egy olyan 21. századi jelenség, amely a Z generációt érinti leginkább. A sneakerheadek, a sportcipőket kedvelő szubkultúra tagjai online vadásznak a limitált kiadású darabokra, vannak köztük gyűjtők és (újra)értékesítők.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!