hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Márki-Zay kommunikációja: a törzstábor mozgósítása kevés a győzelemhez
Az ellenzéki miniszterelnökjelölt beszédei rendszeresen támadási felületet biztosítanak a kormányoldalnak
Márki-Zay kommunikációja: a törzstábor mozgósítása kevés a győzelemhez

Forrás: FB / Márki-Zay Péter

2022. 02. 03.
Márki-Zay Péter megszólalásai egyre többekben ébresztenek kételyt azzal kapcsolatban, hogy ő a megfelelő kihívója Orbánnak. az előválasztási lendületnek már nyomát se látni. Egy januári elemzés szerint pedig jelentősen csökkentek az ellenzék győzelmi esélyei.

Az ellenzéki koalíció krízise legjobban Márki-Zay Péter kommunikációjában érhető tetten. Az alaphangot már rögtön újév napján megadta, amikor arról beszélt, hogy most egyáltalán nem támogatják többen a Fideszt, mint négy éve, hiszen a koronavírus megtizedelte a Fidesz-szavazó nyugdíjasokat. Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke a maga sajátos módján meg is állapította, hogy már fél napja 2022 van, „kellett valami parasztság”.  A Márki-Zay védjegyévé vált vasárnapi élő bejelentkezések hétről hétre újabb és újabb botrányos mondatokat eredményeztek, támadási felületet szolgáltatva ezzel a kormányközeli média számára.

A szavazópolgárok egy része nehezen – vagy egyáltalán nem – tudott túllépni azon, hogy Márki-Zay tagadta, hogy neki bármi köze lenne az antiszemitizmushoz, miután megjegyezte, hogy „a Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”. Természetesen lehet vitákat lefolytatni arról, hogy mennyire vonható ez párhuzamba az egyéb „listázós” elszólásokkal, azonban úgy tűnik, a későbbiek során sem sikerült helyre tenni ezt az ügyet.

A szituáció az Egyenes Beszédben fokozódott, ahol a miniszterelnök-jelölt a műsorvezetővel szállt vitába a téma kapcsán, majd arra futtatta ki mondandóját, hogy nem antiszemita és „szeretet-országot épít”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!