hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Covidparti, gazdasági bajok: Boris Johnson mélybe ránthatja a brit konzervatívokat
A Munkáspárt 2010 óta nem volt ilyen népszerű
Covidparti, gazdasági bajok: Boris Johnson mélybe ránthatja a brit konzervatívokat

Tüntető az angol parlament előtt. Egyre többen a konzervatív kormányzás végét akarják.(Fotó: AP / Matt Dunham)

2022. 02. 03.
Botrányok sorozata vetette vissza Boris Johnson konzervatív brit kormányfő politikai népszerűségét az elmúlt időszakban. A miniszterelnök minden létező eszközt igyekszik megragadni a folyamatok megfordítása céljából. Vajon maradt még esélye a toryknak választást nyerni Johnsonnal az élükön?

Amikor Boris Johnson 2019-ben győzelemre vezette a Konzervatív Pártot, ő szerezte meg az addigi legnagyobb tory többséget az 1987-es választási győzelem óta. Alig néhány évvel később azonban Johnsonnak a politikai túlélésért kell harcolnia, amiért minden követ próbál megmozgatni. A brit belpolitika ugyanis a kormányfő folyamatosan napvilágra kerülő botrányaitól hangos.

Az elmúlt hetekben Boris Johnsonnak számtalan alkalommal az orra alá dörgölték, hogy még mindig nem hozták nyilvánosságra az úgynevezett „partygate”-ügyekben indult eljárás zárójelentését.

Késésben az ügydöntő jelentés

Sue Gray vezető tisztviselő folytatja le azt a vizsgálatot, amelynek tárgya a szóban forgó ügyek felgöngyölítése és tisztázása. Ezen ügyek magas beosztású érintettjei – köztük maga Johnson is – a gyanú szerint megszegték a járványügyi szabályokat, amikor több ízben is összejöttek italozgatni a Downing Streeten. Ez idáig legalább egy tucat hasonló eset látott napvilágot, és a lista egyre csak bővül az idő előrehaladtával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!