hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Andriska pékbisztró: a várostáblán kívül is van élet
Interjú Török Andrással és Major Zsófival, a pékbisztró megálmodóival
Andriska pékbisztró: a várostáblán kívül is van élet

Török András és Major Zsófi(Fotó: Bartha-Tóth Benjámin)

2021. 08. 25.
A nyári szezonban akár hétkor, akár tízkor érkezünk, legalább 15-20 perc sorban állással számolnunk kell. Hatalmas érdeklődés övezi ugyanis a tavaly augusztusban nyílt kővágóörsi Andriska pékbisztrót, ahol a kézműves termékek és a jó kávé mellé hamisítatlan vidéki levegő is jár. Az alapító házaspárral beszélgettünk.

András, téged fiatalkorod óta érdekelt a sütés-főzés, mégis a jog-pénzügy világa felé orientálódtál pályakezdőként. Minek köszönhetően fordultál végül hivatásszerűen a gasztronómia felé?

András: – Kezdetben csak azért főztem, mert éhes voltam. Aztán a családi hagyományt követve – vagy jobb ötlet híján – irodában kezdtem el dolgozni jogi és banki finanszírozói területen, a sütés-főzés magánjellegű érdeklődés maradt. Egy idő után viszont nagyon hiányoltam a kézzelfogható végterméket, illetve azt, hogy mindennap ezzel foglalkozhassak. 2013-ban, egy kora téli napon az iroda ablakán bambultam ki munka közben, és egyszer csak rádöbbentem, hogy rossz helyen ülök. Néhány hónapra rá már salátát válogattam és rizst főztem egy budapesti étteremben kisegítő szakácsként. Úgyhogy így indultak el a dolgok; azóta – néhány rövid szünetet leszámítva –, vagy étteremben vagy pékségben dolgoztam, vagy éppen tanultam valahol a témában.

Melyek azok a főbb állomások, amikről úgy érzed, hozzájárultak a saját pékbisztród megalapításához?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!