A Közszolgálati Egyetemen tartott előadást Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök, aki szerint Izraelt el kell törölni a térképről
Megkerestük az egyetemet az ügyben, ezt válaszolták
A Közszolgálati Egyetemen tartott előadást Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök, aki szerint Izraelt el kell törölni a térképről

Forrás: moniban.ir

2024. 05. 07.
Nem sajtónyilvános, zárt körű előadást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök, miután az iráni sajtóhírek szerint az egyetem rektora állítólag meghívta őt. A látogatásáról videó is felkerült az iráni oldalakra. A Hetek megkereste az egyetem sajtófelelősét ám rendkívül rövid választ kaptunk a kérdéseinkre.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A magyar sajtóban elsőként az Euronews írta meg, hogy az iráni sajtó arról számolt be, hogy Irán egykori holokauszttagadó és Izrael-gyűlölő elnöke Budapestre utazott, hogy előadást tartson a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására.

A sajtóhírek szerint a "közös értékek a globális környezetben" témáról tartott tudományos találkozón vett részt a radikális kijelentéseiről híres politikus. 

A Hetek úgy tudja, hogy egy zárt körű eseményről van szó, az előadást már meg is tartotta Ahmadinezsád, és értesüléseink szerint a holnapi napon is sor kerül zárkörű előadásra.

 Ő volt az az iráni elnök, aki kiemelten szorgalmazta az ország nukleáris programját, amely a mai napig egy kiemelt kockázatot jelent a Közel-Kelet békéjére nézve. Főleg azért, mert ugyancsak hozzá köthetőek azok a hírhedt kijelentések,

miszerint Izraelt és a cionizmust el kell törölni a térképről, a holokausztot többször mítosznak nevezte, amit szerinte a zsidók azért fabrikáltak, hogy saját államuk lehessen. 

Az előadás időzítése rendkívül problémás, alig két nappal a magyarországi holokauszt 80. évfordulójára emlékező Élet menete után, és annak fényében, hogy Izrael és a világ zsidósága is a második világháború óta példátlan mértékű gyűlölettel, antiszemitizmussal és népirtási kísérletekkel küzd a Hamász október 7-ei bestiális mészárlása óta egyre intenzívebb jelleggel.

Ennek részét képezte egy példátlan közvetlen iráni támadás is, számos proxiján keresztül folytatott folyamatos támadások Izraelben, Emellett amerikai, európai egyetemek százain félemlítik meg és fizikailag is inzultálják a zsidó diákokat, professzorokat származási alapon, az 1930-as éveket idézve. 

Az egyetem sajtóosztálya a lapunk megkeresésére azt közölte, hogy az egyetem nem kívánja kommentálni a sajtóban megjelent híreket. 

A Telegramon közzétett felvételek szerint Ahmadinezsádot meglehetősen kiemelt rendőri védelem kísérte el a Liszt Ferenc repülőtérről. 

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!