Holokauszt-relativizálás? - Schiffer is elmondta véleményét a Spirit FM-et támadó kijelentésekről
Az LMP volt elnöke a Facebookon kérdezett rá a kettős mércére
Holokauszt-relativizálás? - Schiffer is elmondta véleményét a Spirit FM-et támadó kijelentésekről

Forrás: ATV

2021. 05. 07.
Schiffer András volt országgyűlési képviselő a Facebook oldalán közzétett posztjában kérdezett rá arra, hogy vajon akik elítélték korábban Demeter Szilárd gázkamrázós párhuzamát, azok ugye helytelenítik azt is, hogy egy frekvenciapályázat eredményét a vészkorszak jogfosztásaihoz hasonlítják. Az egykori politikus arra utalt, hogy a Klubrádió tulajdonosa közleményben vont történelmi párhuzamot annak kapcsán, hogy a Spirit FM hétfőtől a rádió által korábban használt 92,9 MHz-en szólal meg. 

"Aki -velem együtt- kiakadt Demeter Szilárd novemberi gázkamrázós párhuzamán, az ugye azt sem tartja helyén valónak, ha egy frekvenciapályázat eredményét a vészkorszak jogfosztásaihoz hasonlítják?

Ugye nem arról van szó, hogy amíg egyeseket azonnali -és megérdemelt- erkölcsi megvetés sújt, ha aktuálpolitikai megfontolásokból hadonásznak a Holokauszt emlékével, addig mások ezt szabadon megtehetik saját üzleti és/vagy politikai céljaik érdekében?"

- teszi fel a kérdést Schiffer András. 

Korábban a Klubrádió közleményben támadta a Spirit FM-et, amelyben többek között azt írták, hogy 

„a hatalom áldozataitól elkobzott vagyon kiigénylése hazánkban nem minden hagyomány nélküli. Aki ebben a mocskos játékban részt vesz, az nem marad ártatlan.”

Ízléstelen a zsidóság irtásával párhuzamot vonni

A közleményben elhangzott párhuzamra Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója is reagált

„A holokauszt áldozatainak emlékét sohasem használnám fel üzleti célokra, a zsidóság irtása és egy frekvencia pályázat között párhuzamot vonni szerintem ízléstelen.”

A holokauszt relativizálásán túl a vád egyébként ott is sántít, hogy frekvenciát soha nem tulajdonol egy rádió sem, a mindenkori állam monopóliuma azok használati jogosultságainak megadása, így nem létezik olyan, hogy Klubrádió frekvenciája, illetve Spirit FM frekvenciája. 

A Spirit FM egyébként azt követően kapott ideiglenes frekvenciahasználati engedélyt, hogy a Klubrádiót a Médiahatóság kizárta a pályázásból, a döntést első fokon a Fővárosi Törvényszék is elfogadta több szabálytalanságra hivatkozva. A Spirit FM vezetése ugyanakkor hangsúlyozta, ha a Klubrádió megnyeri a bírósági pert, akkor természetesen méltósággal adják vissza a frekvenciát.

A hetek.hu interjúját a Spirit FM programigazgatójával itt, a Spirit FM indulásáról és klubrádiós vádakról írt hetilap cikkünket itt, a Klubrádió legújabb Spirit FM-et támadó hadjáratáról szóló írásunkat pedig itt érheti el. 

(Facebook) 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!