hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A sátánisták is harcot hirdetnek az abortusz-korlátozással szemben

Ahogy az előre látható volt, a texasi abortusztilalom széles körű tiltakozást váltott ki, és a jogi válaszlépésekre sem kellett sokat várni. Sátánisták, celebek és politikusok támadják a törvényt, ahol tudják.

Vakcinadiktatúra? Meddig mehet el a Biden-kormány a járvány elleni küzdelemben?

Az Egyesült Államok még korántsem lábalt ki a koronavírus-járványból, a delta-variáns új, eddig nem látott kihívások elé állítja az országot. Joe Biden kormánya azonban unortodox – sokak szerint alkotmányellenes – módszerekkel reagál a kihívásokra.

Belföld

"Hányszor ígértek elszámoltatást – és mi lett belőle?" - Schiffer András az ellenzéki ígéretekről

Megérti a Fidesz jogi trükkjei miatti a frusztrációt, de elfogadhatatlannak tartja az ellenzéki fenyegetőzéseket Schiffer András volt parlamenti képviselő. Schiffer szerint a jogállamot nem lehet helyreállítani törvénytelen módszerekkel.

Kedves Olvasó!

Egyházfőként és nem a Vatikán államfőjeként érkezett Budapestre Ferenc pápa, aki többször is hangsúlyozta, hogy utazása nem Magyarországra szól, hanem a katolikus egyház nagyszabású eseményének, az Eucharisztikus Világkongresszusnak a zárómiséjére való meghívást fogadta el. Emiatt sokáig még az is bizonytalan volt, hogy a pápa találkozik-e a magyar állami vezetőkkel.

Semmissé tehető az Alaptörvény? Mi valósulhat meg az ellenzéki fogadalmakból?

Felcsúti per, börtönbe zárt főügyész, kattanó bilincsek és rejtélyes jogi kiskapuk. Egymásra licitálva ígérik az előválasztásra készülő ellenzéki miniszterelnök-jelöltek az elszámoltatást és a hatályos alkotmány érvénytelenítését. A felvetésekkel kapcsolatban azonban komoly jogi aggályok merültek fel.

Hit és értékek

Afganisztán, testközelből: beszélgetés Novák Andrással, aki bejutott Kabulba

Az ATV és a Spirit FM haditudósítója a magyar médiából az egyetlen, aki a tálib uralom alatt tudósított Afganisztánból. Novák András a Hetek podcast stúdiójában részletesen beszélt helyszíni tapasztalatairól. Néhány részlet az interjúból, a teljes beszélgetést a Hetek YouTube csatornáján hallgathatják meg.

Merre halad Izrael a kormányváltás óta? - így látja Lital Shemesh vezető izraeli újságíró

A kihívások csak erősödtek az elmúlt hónapokban, miközben a kormány azzal van elfoglalva, hogy túlélje a soron következő parlamenti szavazást – állítja Lital Shemesh, az izraeli állami hírügynökség és a 20-as televíziós csatorna tudósítója. A számos médiadíjjal kitüntetett újságírónő harcoló alakulat tagjaként a frontvonalat is megjárta. Budapesten a Brain Bar fesztiválon adott elő, itt beszélgettünk a most kezdődött zsidó újév első napjaiban.

Buddhista tinédzserként majdnem elvitte a tüdőbaj, de aztán jött a fordulat és felépítette a világ legnagyobb keresztény gyülekezetét

David Yonggi Cho a 20. századi egyháztörténelem egyik legnagyobb hatású evangéliumi szereplője. A napokban elhunyt lelkész az 1907-es koreai ébredés örökségére olyan hatékonyan alapozott, hogy a világ legnagyobb gyülekezetét építette föl.

HÁTTÉR

Mit kezdjünk az iskolai zaklatásokkal? - szakértőt kérdeztünk

Az egész országot megrázta a napokban Tisza Gábor tragédiája. A 16 éves vajai diák az iskolai zaklatások elől nem látott más kiutat, mint az öngyilkosságot. Az évről évre növekvő számú bullyingról Villányi Gergő pszichológiai tanácsadót kérdezzük.

Visszatér-e Trump 2024-ben?

Donald Trump egykori amerikai elnök többször is utalást tett arra az utóbbi időben, hogy indulhat a 2024-es amerikai elnökválasztáson – ha ezt az amerikai jog miatt közvetlenül nem is mondhatta ki. Trump esélyei egyre javulnak, amire a balul sikerült afganisztáni csapatkivonás is ráerősített. 1892 óta nem volt példa az Egyesült Államokban arra, amit a volt elnök megkísérelhet.

A koronavírus miatt kirúgták a gyárból, ma már milliók rajonganak érte a TikTokon

„A titok mindenekelőtt a kitartás” – mondta az egyszerű, szarkasztikus és vicces reakcióvideóiról ismert afrikai Tiktokos, aki a semmiből robbant be a köztudatba, és a legtöbb videóssal ellentétben önerőből jutott el a csúcsra, hamarosan pedig vezető tartalomgyártóvá válhat a felületen.

KÁVÉSZÜNET

Stanford Egyetem: a Szilícium-völgy bölcsője

A Standford Egyetem évtizedek óta töretlenül szerepel az első három helyezett között az egyetemek világranglistáin. Története összeforrt a világ innovációs központjával, a Szilícium-völggyel, így nem véletlen, hogy a kutatóegyetemek kategóriájában zászlóvivő.

Megfizethetetlen tudás? - a világ legdrágább egyetemei

A héten az egyetemeken is becsengettek. Hazánkban a legtöbb egyetemi hallgató számára ingyenes a tandíj, de vannak olyan egyetemek is, ahol az oktatásért nagy árat kell fizetni. A közvélekedéssel ellentétben azonban nem mindig a legrangosabb egyetemek a legdrágábbak.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!