hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Visszatér-e Trump 2024-ben?
Egyre népszerűbb a volt amerikai elnök
Visszatér-e Trump 2024-ben?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 09. 15.
Donald Trump egykori amerikai elnök többször is utalást tett arra az utóbbi időben, hogy indulhat a 2024-es amerikai elnökválasztáson – ha ezt az amerikai jog miatt közvetlenül nem is mondhatta ki. Trump esélyei egyre javulnak, amire a balul sikerült afganisztáni csapatkivonás is ráerősített. 1892 óta nem volt példa az Egyesült Államokban arra, amit a volt elnök megkísérelhet.

Szakértői értékelések és felmérések tükrében jelenleg Donald Trump az Egyesült Államok legbefolyásosabb republikánusa. Mivel Trumpnak a republikánus előválasztáson való indulása komoly politikai kockázatot jelentene valamennyi jelölt számára, a Republikánus Párton belül nem sokan szállnának ringbe szívesen a korábbi amerikai elnökkel. Friss közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Trump többségi támogatottságot élvezne, ha most tartanák meg az elnökválasztást az Amerikai Egyesült Államokban.

Noha a republikánusok többsége a felmérések alapján szívesen látná Trumpot a „régi nagy párt” (vagyis „Grand Old Party”, más néven a Republikánus Párt) élén, megosztottak abban, hogy vajon képes lenne-e visszaszerezni az elnöki széket. Tehát a szimpátia megvan személye iránt, azonban a győzelmébe vetett bizalom már annál kevésbé.

Trump az élen

Az egyes közvélemény-kutatások eredményei minden esetben megkérdőjelezhetők, azonban a frissebb kutatások egybehangzóak abban a tekintetben, hogy az utóbbi időben Donald Trump népszerűsége egyre csak emelkedik a republikánusok körében, sőt mostanra már többségi támogatottságot is élvez. Ehhez a jelek szerint nagyban hozzájárultak az afganisztáni kivonulást övező botrányok is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!