hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Merre halad Izrael a kormányváltás óta? - így látja Lital Shemesh vezető izraeli újságíró
Netanjahu, Bennett és a zsidó államot érintő kihívások
Merre halad Izrael a kormányváltás óta? - így látja Lital Shemesh vezető izraeli újságíró

Fotó: Brain Bar

2021. 09. 15.
A kihívások csak erősödtek az elmúlt hónapokban, miközben a kormány azzal van elfoglalva, hogy túlélje a soron következő parlamenti szavazást – állítja Lital Shemesh, az izraeli állami hírügynökség és a 20-as televíziós csatorna tudósítója. A számos médiadíjjal kitüntetett újságírónő harcoló alakulat tagjaként a frontvonalat is megjárta. Budapesten a Brain Bar fesztiválon adott elő, itt beszélgettünk a most kezdődött zsidó újév első napjaiban.

Új kormány kezdi meg az új évet Izraelben. Hogyan látja, változott az Izraelről alkotott kép a világban?

– Nem hiszem, hogy a kormányváltás bármit is megváltoztat ezen a területen. Továbbra is ugyanazokkal a nehézségekkel és kihívásokkal kell szembenéznünk. Sajnos, nem számíthatunk arra, hogy ez bármikor a közeljövőben megváltozhat. Az új kormány próbál óvatosabb lenni, mert a sok párt koalíciója nagyon törékeny. A fő céljuk, hogy egyben tartsák a koalíciót, ezért nem számíthatunk tőlük semmilyen drasztikus lépésre.

Európából nézve úgy tűnhetett, mintha Benjamin Netanjahu eltávolításával javulhatna Izrael megítélése – legalábbis a nemzetközi sajtó nagy része a fő problémát benne látta.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!