hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A koronavírus miatt kirúgták a gyárból, ma már milliók rajonganak érte a TikTokon
Egyszerű humorával hódította meg az internetet Khaby Lame
A koronavírus miatt kirúgták a gyárból, ma már milliók rajonganak érte a TikTokon

Néma reakciói egyfajta „globális nyelvvé” váltak.(Forrás: TikTok / Khaby Lame)

2021. 09. 15.
„A titok mindenekelőtt a kitartás” – mondta az egyszerű, szarkasztikus és vicces reakcióvideóiról ismert afrikai Tiktokos, aki a semmiből robbant be a köztudatba, és a legtöbb videóssal ellentétben önerőből jutott el a csúcsra, hamarosan pedig vezető tartalomgyártóvá válhat a felületen.

Khaby Lame, születési nevén Khabane Lame, egykori gyári munkás 2020 tavaszán kezdett bele TikTok-karrierjébe, miután a pandémia kezdetén, márciusban váratlanul kirúgták. A most huszonegy éves, szenegáli–olasz férfi azon kevés fekete felhasználók közé tartozik a platformon, akik hatalmas rajongótáborra tettek szert. Azonban Lame sokakkal ellentétben teljesen önerőből tört fel a csúcsra, ikonikus néma duett videóival és egyszerű, hétköznapi humorával, célja pedig csupán annyi, hogy jobb kedvre derítse az embereket.

Hétköznapi srácból tiktok-sztárrá

Khaby 2000. március 9-én született Szenegálban, egyéves volt, mikor családjával Olaszországba költöztek. Szerény körülmények között nőtt fel, szerető szülők mellett. Jelenleg párkapcsolatban él. Végzettségéről nem nyilatkozott eddig semmit, a legtöbben azonban tanult, intelligens embernek tartják.

Egészen 2020 tavaszáig egy észak-olaszországi gyárban dolgozott, Chivassóban, mígnem a járvány pillanatok alatt le nem terítette az országot, így még márciusban elbocsátották. Ekkor kezdett el napi több órát a TikTokon tölteni és a videókészítésbe is belevágott. Édesapja igyekezett ne­ki új állást találni, Khabynak azonban megtetszett a videózás. Eleinte csak olasz nyelven, olasz felirattal gyár­tott tartalmakat, azonban a mindössze pár másodperces reakcióvideói – az abszurd és sokszor érthetetlen ún. „life hack”, vagyis élethez tartozó tippekről szóló videók szarkasztikus, egyszerű módon történő kifigurázásai – hozták meg neki a sikert, melyek rakétaként robbantak be a tiktokos közönség köztudatába. Mindenféle segítség nélkül, pillanatok alatt tett szert nagy hírnévre a közösségi médián keresztül mindössze azzal, hogy mosolyt csalt az emberek arcára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!