hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sátánisták is harcot hirdetnek az abortusz-korlátozással szemben
Össztűz alá vett szívdobbanás
A sátánisták is harcot  hirdetnek az abortusz-korlátozással szemben

Baphomet-szobrot vitt 2018-ban a Sátánista Templom Arkansas Capitoliuma elé, válaszul a Tízparancsolatról készült szoborra. Most az abortuszért küzdenek a „vallásszabadságra” hivatkozva.(Fotó: AP / Hannah Grabenstein)

2021. 09. 15.
Ahogy az előre látható volt, a texasi abortusztilalom széles körű tiltakozást váltott ki, és a jogi válaszlépésekre sem kellett sokat várni. Sátánisták, celebek és politikusok támadják a törvényt, ahol tudják.

A szívdobbanás törvény olyan csapást mért a minden évben több százezer gyermek életét kioltó amerikai abortusziparra, mint még egyetlen jogszabály sem. Innentől fogva a hatodik héttől (nagyjából az első szívdobbanástól) tilos a megfogant magzat elhajtása és az ebben való közreműködés is. A méhen belüli tömeggyilkosságok mellett hazug választáspárti és nőjogi érvekkel kardoskodó amerikai baloldalnál persze a hír hallatán elszabadult a pokol. Úgy tűnik, bizonyos körökben a szó szoros értelmében: ebben a „válságos” helyzetben ugyanis még a sátánisták is megfelelő szövetségesnek bizonyulhatnak a meg nem születettekkel szembeni harcban.

Abortuszklinikák ostrom alatt

Joe Biden természetesen azonnal élesen kritizálta az új törvényt és védelmet ígért a szerinte megtámadott abortuszklinikáknak. Ennek megfelelően múlt hét csütörtökön Merrick Garland, az Egyesült Államok főügyésze bejelentette, hogy az Igazságügyi Minisztérium bepereli Texas államot. Érvelése szerint a törvény egyértelműen alkotmányellenes, mivel lehetővé teszi, hogy magánszemélyek polgári pereket indítsanak azokkal szemben, akik segédkeznek egy nőnek az abortusz végrehajtásában.

Ez pedig túl kockázatossá teszi az abortuszklinikáknak, hogy Texasban működjenek, ezért a nők kénytelenek lesznek más államba menni, hogy „alkotmányos jogukkal élhessenek”. Garland szerint ez „érvényteleníti az Alkotmányt, ami pedig pártállástól és politikai hovatartozástól függetlenül mindenkit félelemmel kell, hogy eltöltsön”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!