hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Afganisztán, testközelből: beszélgetés Novák Andrással, aki bejutott Kabulba
Afganisztán, testközelből: beszélgetés  Novák Andrással, aki bejutott Kabulba

Forrás: Novák András

2021. 09. 15.
Az ATV és a Spirit FM haditudósítója a magyar médiából az egyetlen, aki a tálib uralom alatt tudósított Afganisztánból. Novák András a Hetek podcast stúdiójában részletesen beszélt helyszíni tapasztalatairól. Néhány részlet az interjúból, a teljes beszélgetést a Hetek YouTube csatornáján hallgathatják meg.

Mindenki felkapta a fejét, amikor bejelentkeztél Afganisztánból, én különösen. Hétfőn még együtt dolgoztunk a keresztényüldözésekről szóló műsorodon, egy emigráns afgán tolmáccsal készült interjúdat fordítottam. Egy szót sem szóltál arról, hogy hová készülsz, aztán szerdán már Kabulból tudósítottál. Azokban a napokban mindenki ki akart onnan jutni, te hogyan jutottál be?

– Általában szeretem az exkluzív történeteket, és Afganisztánban ez több szempontból is megragadható. Nemcsak az amerikai kivonulás kapcsán érdekelt, bár nyilván ez volt a napi legfontosabb hír, hanem a globális biztonságpolitikáról és a migrációról is szól ez a helyszín. Amikor láttam, hogy elindul a káosz, egyből elkezdtem a szervezést. Amikor mi találkoztunk, már három napja dolgoztunk a bejutáson, de senkinek nem szólhattunk egy szót sem.

Biztonsági okból sem beszélhettem, meg az utolsó percig minden bizonytalan is volt. Nagyon sok papírt kellett összegyűjteni…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!