hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
A pápa villámlátogatása
Kedves Olvasó!

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

2021. 09. 16.
Egyházfőként és nem a Vatikán államfőjeként érkezett Budapestre Ferenc pápa, aki többször is hangsúlyozta, hogy utazása nem Magyarországra szól, hanem a katolikus egyház nagyszabású eseményének, az Eucharisztikus Világkongresszusnak a zárómiséjére való meghívást fogadta el. Emiatt sokáig még az is bizonytalan volt, hogy a pápa találkozik-e a magyar állami vezetőkkel.

Végül egy semleges helyszínen, a Szépművészeti Múzeum díszcsarnokában, a pápai mise előtt megtörtént a találkozás, és ezzel láthatóan mindenki meg is elégedett, nagyobb közeledésre talán egyik fél sem vágyott. A katolikus egyház globális vezetőjeként Ferenc pápa a befogadás képességét hangsúlyozta, Orbán Viktor pedig azt kérte az egyházfőtől, hogy „ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot”.

 

A külsőségeiben egy gigantikus szabadtéri Verdi-operaelőadást idéző misével, a Millenniumi Emlékmű nemzeti királyszobrait eltakaró emelvénnyel és pápai trónussal, a pápamobil ikonikus körútjával az Andrássy úton a közönség többórás látványosságban részesült. A hétórás pápai vizitet persze utólag sokan, sokféleképpen értékelik, de az eseményről a legfőbb hír mégis világszerte az volt, hogy a nyári nagy műtétjét követően a 85 éves Ferenc pápa jól bírta első külföldi útját, és ennek mindnyájan felhőtlenül örülhetünk. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!