hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2017. 11.24. (XXI/47) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Brüsszeltől Jeruzsálem

A történelemben először mondhat izraeli miniszterelnök hivatalos beszédet Brüsszelben. Benjamin Netanjahu várhatóan decemberben szólal fel az EU 28 külügyminisztere előtt, miután a soros elnökséget betöltő Litvánia felkérte erre. A meghívás nem jelent automatikusan enyhülést, sőt Brüsszelben sokan azt szeretnék, ha nem is kerülne sor az izraeli miniszterelnök útjára.

Üzbég terrorexport

Üzbég terroristák számlájára írható több véres akció, amelyeket az elmúlt 16 hónapban követtek el a világ különböző pontjain.

A Visegrádi Négyek Európa „értő fülei”

Valójában egyik arab államnak sem érdeke egy palesztin állam létrejötte, ugyanis az, a Hamaszon keresztül, beeresztené Iránt a „hátsó kertbe” – Eytan Gilboa politikai kommunikáció professzorral beszélgettünk.

Belföld

Spin doctorok születése

A Politikusok mellett működő kampánytanácsadók szerepe a 20. század utolsó évtizedeiben egyre fontosabbá vált a demokratikus versenyben. A magyar politikában az ezredforulótól tettek szert egyre komolyabb befolyásra a spin doctorok.

Hit és értékek

Megátkozott reformáció

Pogány gyökerek és militáns harci szellem vezette háborúba a kato­licizmust Magyarország visszahódításá­ért. Az „égi háború”, ami a neospiritiszták és a keresztények között tört ki, hazánkban is végigkísérte a reformáció első hullámát.

Uszítás az értelem nevében

Két 19. századi amerikai radikális vallásellenes tudós találta ki, hogy a kereszténység harcban állt a modern természet­tudománnyal.

HÁTTÉR

A gépisten felemelése

„Egy istent fogunk alkotni. Nem abban az értelemben, hogy villámokat vagy hurrikánokat tud majd előidézni. De azt a valamit, ami egymilliárdszor okosabb lesz, mint a legokosabb ember, azt mi másnak nevezhetnénk?”

Mérlegen a homeschooling eredményei

Korunk egyik sokat vitatott, de mára megkerülhetetlen jelensége a gyermekek otthonoktatása. Hatékonysága az iskolai oktatással összehasonlítva egyértelmű – és zsidók, illetve hívő keresztények számára egyes európai országokban ez maradt az egyetlen reális oktatási alternatíva.

„Mindannyian űrutazók vagyunk”

Ifj. Balogh Ferenc legújabb, Küldetés című lemezével hétről hétre egyre sikeresebb a futurisztikus zenei stílust kedvelő hallgatók körében. De ki is ő, aki munkáját tekintve grafikus, és emellett muzsikál – többek között – a népszerű Amen zenekarban.

Egy diktátor végnapjai - Mugabe országát adta a hatalomért

„Engem csak Isten távolíthat el a hatalomból” – jelentette ki egy ízben a 37 éves uralma után a héten lemondatott Robert Gabriel Mugabe. Zimbabwe 93 éves elnöke nem a katasztrofális, marxista–rasszista gazdaságpolitikája, hanem felesége hatalmi ambíciói miatt bukott meg.

Fogápolásra fel!

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a fogkőnek és az ínygyulladásnak egészség- és fogkárosító hatása is lehet.

Derekas fájdalmak hatékony csillapítása

Korunk egyik leggyakoribb és legfájdal­masabb betegsége a derékfájás, mely a lakosság közel 80 százalékát érinti. 

Legyen jó szemünk hozzá!

Mit tudunk tenni, hogy a szemünk minél jobb állapotban legyen, és megelőzzük a romlását? Ahogy a testünk többi részét is úgy tudjuk leginkább „karbantartani”, hogy egészséges ételeket fogyasztunk, illetve rendszeresen mozgunk, a szemünknek is erre van szüksége.

Váratlan utazás

Lucy Maud Mongomery, a sokak által kedvelt vörös hajú, cserfes árva kislány, Anne Shirley karakterét megteremtő kanadai írónő, maga is az általa írt történetek fő helyszínéül szolgáló Prince Edward-szigeten született 1874. november 30-án.

Nehezen jönnek le róla

Bár a kolumbiai kormány évek óta küzd a kokaintermesztés ellen, még szinten tartani sem sikerült az „ágazatot”: 2016-ban 860 tonna kokaint termeltek az országban, ami 150 tonnával több, mint az azt megelőző évben. A fokozódó klánharcok pedig újabb belső háború kitörésével fenyegetnek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!