hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Mindannyian űrutazók vagyunk”
Interjú ifj. Balogh Ferenccel

2017. 11. 23.
Ifj. Balogh Ferenc legújabb, Küldetés című lemezével hétről hétre egyre sikeresebb a futurisztikus zenei stílust kedvelő hallgatók körében. De ki is ő, aki munkáját tekintve grafikus, és emellett muzsikál – többek között – a népszerű Amen zenekarban.

Hol születtél, és hol végezted a tanulmányaidat?

– Vácott születtem, és ott jártam iskolába, tizenöt évvel ezelőtt költöztem Budapestre. Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell valljam, nagyon link fiatal voltam. Minden érdekelt, csak a tanulás nem. Egyedül a rajz és a zene tudott tűzbe hozni. Nagyon szerettem rajzolni, versenyeket is nyertem. Az általános után a képzőművészeti szakközépiskolába felvételiztem, de elsőre nem sikerült. Megpróbálhattam volna a következő évben is, de nem tettem. Végül az egészségügyi szakközépiskolában érettségiztem, aztán a Szent Pál Akadémián diplomáztam. A főiskola után asztali számítógépen, vagy úgy is mondhatnánk házi PC-n, autodidakta módon kezdtem a komputergrafikát megtanulni. Pár évvel később egy reklámstúdióban kaptam állást mint mese- és ismeretterjesztő könyvek tervezőgrafikusa, dizájnere. Itt volt lehetőségem komoly szakemberektől megtanulni a fogásokat. Ez odáig fejlődött, hogy most már mozgó grafikákkal vezetem fel és egészítem ki az ATV műsorait.

Édesapád, Balogh Ferenc ismert és népszerű énekes, színész. Milyen előnyeit vagy hátrányait tapasztaltad meg az ő hivatásának?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!