hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Legyen jó szemünk hozzá!

2017. 12. 21.
Mit tudunk tenni, hogy a szemünk minél jobb állapotban legyen, és megelőzzük a romlását? Ahogy a testünk többi részét is úgy tudjuk leginkább „karbantartani”, hogy egészséges ételeket fogyasztunk, illetve rendszeresen mozgunk, a szemünknek is erre van szüksége.

 

Együnk sok gyümölcsöt, zöldséget, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, és szabadítsuk meg a szemünket – ha lehet, minél hosszabb időre – a monitorok és kijelzők fogságából. Emellett ajánlatos egy-, maximum kétévente elmenni szemvizsgálatra akkor is, ha nincs panaszunk.

És hogy mi árt a szemünknek leginkább? A sok stressz, ha sok időt töltünk a monitorra tapasztott tekintettel, vagy sok ideig csak közelre nézünk. Emellett a káros UV-sugárzás, illetve a kezeletlen cukorbetegség és magas vérnyomás árt leginkább.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!