hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 04.27. (XXII/17) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

A brüsszeli fenevad

Szivárogtatás, dezinformáció, fenyegetés és puccs. Juncker erős embere minden politikai eszközt bevet annak érdekében, hogy előmozdítsa az Európai Egyesült Államok ügyét.

Magyarok és lengyelek az uniós költségvetés célkeresztjében

Az Európai Bizottság jövő héten ismerteti a 2021–2027-es költségvetési időszakra szóló elképzeléseit. A brüsszeli terveket komoly vita követheti, a szolidaritás és jogbiztonság beemelése miatt, amivel az uniós mainstreammel szembemenő államokat kívánják megregulázni.

Macron meghódítja a világot

Hatalmas diplomáciai offenzívába kezdett Emmanuel Macron francia elnök, aki a múlt héten az Európai Parlamentben vázolta az EU-val kapcsolatos vízióját, a héten pedig Donald Trump amerikai elnökkel találkozott. A francia elnök szemmel láthatóan újra akarja pozicionálni Franciaország szerepét a világpolitikában.

Belföld

Jelentős kormányalakítással kezdi az új ciklust Orbán Viktor

Jelentősen átalakult kormánnyal kezdi meg negyedik miniszterelnöki ciklusát Orbán Viktor. Összefoglaltuk, amit lapzártánkkor, szerda este – az érintettek hivatalos közléseiből és a kiszivárgott információkból – az új kormány összetételéről tudni lehet.

LMP: híd vagy bűnbak?

Eddig példátlan ellenzéki egyeztetést hozott tető alá az LMP a parlamenti ellenzéki pártok között, amivel a zöldpárt betölt­heti azt a hídszerepet, amit már a kampányban is szeretett volna elérni az ellenzéki oldalon. Ám nem kizárt, hogy közben a belső gondok szétfeszítik az LMP-t.

Hit és értékek

Tudósok, akik harcban állnak Istennel

Nagyon sok ember azt hiszi, hogy amit a tudósoktól hall, bizonyosan igaz. Az a nem ritkán csodálattal is vegyes tisztelet, amelyet a szenzációra éhes média a különleges személyiségek esetében tudatosan és saját céljai szerint erősít, a mindennapi élet nehézségeivel küzdő átlagember számára szinte teljesen elfedi, hogy a tudósoknak is lehetnek filozófiai vagy ideológiai előítéleteik.

A pszichopaták köztünk élnek…

A munkahelyi manipulátorokról szóló sorozatunk befejező részében térjünk át egy olyan területre, ami túlmutathat e mesterkedőkön. Mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik ennél súlyosabb személyiségzavarral rendelkeznek?

A Budapest100 program

Május első hétvégéjén rendezik a Budapest100 programját, amelynek mottója, hogy „legyen egy olyan hétvége, amikor mindenki megismerheti és megszeretheti a minket körülvevő várost, épületeivel és lakóival együtt”.

A glikémiás index nyomában

Egészségünk megőrzése érdekében nem árt megismerkednünk egy meglehetősen idegenül hangzó fogalommal, a glikémiás indexszel. Hogy mi ez és kinek, miért fontos, alábbi cikkünkben járjuk körül.

HÁTTÉR

Halász Judit: Már az egész családnak énekelek

Azt mondja, sem a színpadon, sem azon kívül nem szereti a megosztó témákat, és mindig igyekezett úgy kifejezni a véleményét, hogy tiszteletben tartsa  másokét. Meglehet, ezért is töretlen immár 45 éve a népszerűsége mind a gyermekek, mind a felnőttek körében – Halász Judittal beszélgettünk.

Avicii túl későn akart kiszállni

Tragikus hirtelenséggel, 28 éves korában hunyt el a világ egyik legismertebb DJ-je, Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii. Története újabb szomorú illusztrációja annak, hogy a szórakoztatóipar és a buli­kultúra hogyan emészti fel időnként még saját kiemelkedő tehetségeit is.

Miért népszerű a Fidesz Erdélyben?

Bár a Fidesz–KDNP mandátumainak számát nem gyarapították, jóval több levélszavazat érkezett az országgyűlési választások során, mint négy éve. Ahogy az várható volt, a döntő többség a kormánypártokra szavazott. Utánajártunk, hogy Erdélyben mi volt ennek az oka.

Jordan Peterson, a konzervatív megmondóember

Egyre több és több követője van a YouTube-on, többségük fiatal férfi. Eközben mind nagyobb felháborodás követi a főáramú médiában – az alternatív médiumok pedig sztárként tekintenek rá. Jordan Peterson kanadai pszichológia-professzor nyíltan szembe mert szállni a politikai korrektséggel, az identitáspolitikával és a genderideológiával.

A csángóknál járt a HISZ

Ha megkésve is, de bekúszott Erdélybe is a langyos, virágillatú tavasz. A Gyimes völgyébe tartva csak a Hargita csúcsain fehérlik itt-ott egy kis hó, a völgyekben virágok petyegtetik a végtelen hegyi legelők zöldjét. Itt a vetés ideje.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!