hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jelentős kormányalakítással kezdi az új ciklust Orbán Viktor
Újratervezés

Jelentősen átalakult kormánnyal kezdi meg negyedik miniszterelnöki ciklusát Orbán Viktor. Összefoglaltuk, amit lapzártánkkor, szerda este – az érintettek hivatalos közléseiből és a kiszivárgott információkból – az új kormány összetételéről tudni lehet.

A Fidesz–KDNP nem folytatni akarja a 2014 és 2018 közötti kormányzást, hanem újat akar kezdeni – ezt már a választás utáni első sajtótájékoztatóján, április 10-én világossá tette Orbán Viktor. Mindez gyökeresen más kiindulópontot jelent a következő ciklusbeli kormányzáshoz, mint a Fidesz 2014-es „folytatjuk” szlogenje. Ezzel kapcsolatban a Heteknek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt mondta a múlt héten: 2014-ben logikus döntés volt a folytatás, hiszen addigra a Fidesz–KDNP még nem teljesen tudta véghezvinni azokat a feladatokat, amelyek­kel 2010 után meg kellett küzdenie. Másrészt időközben olyan újabb kihívások álltak elő, melyek gyökeresen különböznek a 2010-esektől. Semjén a 2010-es alapproblémának a gazdasági válságot, a mainak a migrációt nevezte.

Ők maradhatnak

Orbán Viktor nem sokkal lapzártánk előtt tájékoztatta a Fidesz vezetését, hogy kiket tervez negyedik kormánya minisztereinek. Az atv.hu és a Figyelő egybehangzó információi szerint a kormány tagja marad Rogán Antal miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter, aki több hatáskört átvesz a kormányból távozó Lázár János vezette miniszterelnökségtől, így megerősödve kerülhet ki a Lázárral folytatott, évek óta tartó hatásköri vitákból.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!