hetilap

Hetek hetilap vásárlás
LMP: híd vagy bűnbak?
Önállóság vs. összefogás

2018. 04. 26.
Eddig példátlan ellenzéki egyeztetést hozott tető alá az LMP a parlamenti ellenzéki pártok között, amivel a zöldpárt betölt­heti azt a hídszerepet, amit már a kampányban is szeretett volna elérni az ellenzéki oldalon. Ám nem kizárt, hogy közben a belső gondok szétfeszítik az LMP-t.

Egy fal dőlt le azzal, hogy az Országgyűlés ellenzéki pártjai egyeztettek egymással a jövőbeli ellenzéki munkáról – vélte Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt követően, hogy pártja kezdeményezésére tárgya­lóasztalhoz ültek a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és a Párbeszéd politikusai. A megbeszélésről Szél Bernadett részleteket nem árult el, csupán annyit közölt: a tárgyalás konstruktív volt, és a jövőben több egyeztetést tartanak majd, hogy minél eredményesebben dolgozhassanak a választókért.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke újságíróknak szintén azt nyilatkozta, hogy konstruktív volt a hangulat az egyeztetésen, a tárgyalásokat kedden folytatják. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke elmondta: pártja több javaslattal érkezett az egyeztetésre, de megállapodtak, hogy amíg nincs döntés azokról, addig nem is beszélnek elképzeléseikről a nyilvánosság előtt.

Az MSZP–Párbeszéd ellenzéki kerek­asztal létrehozását javasolja a többi parlamenti ellenzéki pártnak – közölte Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az LMP által kezdeményezett ellenzéki egyeztetés előtt. Szerintük az ellenzéki kerekasztal az állampolgárok, a civil kezdeményezések és az ellenzéki pártok közös intézménye lehet annak érdekében, hogy képviselni tudják a parlamentben azt a hangot, amely ott van az utcán, a tüntetéseken és nagyon sok választópolgár lelkében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!