hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 07.20. (XXII/29) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Az igazi Star Wars

A légierőtől „különálló, de azzal egyenértékű” űrhadsereg létrehozására adta ki az ukázt Donald Trump amerikai elnök. Ezzel az USA nem csak lemaradását hozná be az űrversenyben Kínával és Oroszországgal szemben, de egyből be is előzné őket.

Abszurd szinten a migránsválság Németországban

Egy sikeresen kitoloncolt tunéziai terrorista azonnali visszaszállítását követeli a Közigazgatási Bíróság, holott egykor a hírhedt szaúdi terrorista vezért, Oszama bin Ladent védhette.

Hetek-interjú Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel

Hideg polgárháborúba süllyedt a romániai politikai élet a baloldali kormány és a jobboldali államfő szembenállása miatt. Mit tehet ebben a helyzetben az RMDSZ?

HÁTTÉR

Egy történelmi látogatás elé – Orbán Viktor izraeli útja

„Stratégiai jelentőséggel bír az Orbán–Netanjahu csúcs. Egymásra utaltságunk a nemzetállami létet fenyegető globalizmus és a zsidó-keresztény kultúra megsemmisítésére törő iszlamizmus elleni küzdelemben, továbbá mindkettőnk rendszeres és igaztalan nemzetközi megbélyegzése egyaránt egységfront építését indokolják hazánk és Izrael között” – írta a Hetekben a múlt héten Mészáros István László.

Miért ne higgyünk a Kszi, Simonnak?

Tizenéveseknek szóló vígjátékkal próbálja Hollywood elhitetni: a heteroszexualitás nem alapbeállítás, homofóbok nincsenek, és ha meleg vagy, bármit megúszhatsz. Filmkritika.

Interjú Hajdú B. István sportkommentárorral

Ha nem is minden idők legjobb, de legjobban közvetített futball-világbajnoksága volt a mostani. A klubfoci pedig magasabb színvonalú ugyan, ám a Real Madrid kiesése miatt soha nem sírnának annyian, mint a spanyol válogatottért. Na, de miért állt hajnali fél négyig egy parkolóban Hajdú B. István?

Horvát döntés után: mi lesz a devizahitelekkel?

Miközben Horvátországban 120 ezer devizahiteles kaphat vissza fejenként sokmillió forintnyi pénzt a bankoktól, hazánkban még mindig többszázezer egykori devizahitelest fenyeget az otthonvesztés réme. Pedig bizonyos állítások szerint a probléma lényegében megszűnt.

Z generáció az Egyházban

A Z generáció az USA lakosságának közel 26 százalékát teszi ki, 2020-ra pedig a fogyasztók 40 százaléka ebbe a nemzedékbe tartozik majd. Befolyás­sal vannak nemcsak Amerikára, hanem a nyugati világ kultúrájára is. És a kultúra is befolyással van rájuk.

Érzelmek és pénzügyek

A klasszikus közgazdaságtani elméletek a lehető legracionálisabb döntéseket feltételezik az emberekről, miközben a viselkedésünk meglehetősen irracionális és érzelemvezérelt, és ez nem csak az anyagiakra igaz – állítja Dan Ariely pszichológus.

Brutális ovisok

Megrázta az országot a hír, miszerint egy budai óvodában háromévesek brutálisan terrorizálták egymást lelkileg, fizikailag és szexuálisan is. Kíváncsiak voltunk arra, mennyire egyedi az eset.

Az elfeledett 1938-as magyar vébé-ezüst

Sokan nem is hallottak arról, hogy Magyarországnak nem egy, hanem két világbajnoki ezüstérme van. 80 évvel ezelőtt egy tehetséges csapat kis híján csodát tett Párizsban, a politika azonban úgy tűnik, ezúttal is közbeszólt.

First ladyk Magyarországon

Összeállításunkban annak jártunk utána, hogy milyen hatással vannak a magyar közéletre a politikus-házastársak, akik közül többen nemcsak ünnepnapokon mosolyognak férjük mellett, hanem a háttérben komoly befolyással rendelkeznek.

KÁVÉSZÜNET

Hogyan óvjuk a fogzománcot?

A fogászat óriási léptékben fejlődik, egyre több olyan korszerű fogápolási segédeszköz, fogkrém kapható az üzletekben, amelyek segítenek bennünket fogaink megőrzésében. Ez az a terület, amire érdemes kicsit többet költeni, hiszen fogainkat hosszú távon kell épségben megőriznünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!