hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy történelmi látogatás elé – Orbán Viktor izraeli útja

2018. 07. 19.
„Stratégiai jelentőséggel bír az Orbán–Netanjahu csúcs. Egymásra utaltságunk a nemzetállami létet fenyegető globalizmus és a zsidó-keresztény kultúra megsemmisítésére törő iszlamizmus elleni küzdelemben, továbbá mindkettőnk rendszeres és igaztalan nemzetközi megbélyegzése egyaránt egységfront építését indokolják hazánk és Izrael között” – írta a Hetekben a múlt héten Mészáros István László.

Ezzel a stratégiai jelentőséggel a jelek szerint mind a magyar, mind az izraeli kormány tisztában van. Ha csak a közvetlen, kölcsönös érdekeket nézzük, akkor a két ország támaszkodhat egymás segítségére legutóbbi sajtóhírek szerint Izrael a magyar–amerikai, Magyarország pedig az iz­raeli–európai kapcsolatok javításában lehet kulcsszereplő.

Orbán Viktor a mainstream diplomáciai szokásokkal szakítva nem teszi be a lábát a Palesztin Hatóság által ellenőrzött területre (helyettese, Semjén Zsolt annyiban igen, hogy elmegy a betlehemi Születés Templomába). A közelmúltban Sebastian Kurz osztrák kancellár szintén kihagyta a ramallahi kitérőt.

Az is a mainstream diplomáciával történő szakítást mutatja, hogy a magyar miniszterelnök jeruzsálemi programja során ellátogat a Nyugati Falhoz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!