hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Abszurd szinten a migránsválság Németországban
Kudarcot vallott jogállam

2018. 07. 19.
Egy sikeresen kitoloncolt tunéziai terrorista azonnali visszaszállítását követeli a Közigazgatási Bíróság, holott egykor a hírhedt szaúdi terrorista vezért, Oszama bin Ladent védhette.

Sami A. július 13-án végleg elhagyta Németországot. Elvileg. Ha azonban a gelsenkircheni közigazgatási bíróságon múlik, a 42 éves férfit, aki állítólag Oszama bin Laden testőrségének is tagja volt, visszaszállítják Németországba azonnali hatállyal. Ez egyelőre úgy tűnik, nem történik meg, a férfi Tunéziában a terrorelhárító hatóság őrizetében van. A visszaszállítását követelők arra hivatkoznak, hogy Tunéziában még mindig szokás a börtönökben a kínvallatás vagy az erőszak – ez várhat Sami A.-ra is, akivel kapcsolatosan a tunéziai hatóságok szerint is felmerült a terrorizmus gyanúja.

Harcban a belügyminiszterrel

Horst Seehofer belügyminisztériuma egyértelmű győzelmet aratott bin Laden egykori testőrének kitoloncolásával, ám a bíróságok egyelőre hangos tiltakozással kifogásolják az eljárást, és a visszafordítását követelik. Az esetből úgy tűnik, hogy még a belügyminiszternek is „trükkökhöz” kell folyamodnia, ha ki akar toloncoltatni egy egyértelműen terrorgyanús egyént Németországból, akinek a menedékkérelmét már több mint 10 éve elutasították. Bár a német szövetségi kormány tagadja, hogy közvetlen utasítást adott volna az eljárásra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!