hetilap

Hetek hetilap vásárlás
First ladyk Magyarországon

2018. 08. 16.
Összeállításunkban annak jártunk utána, hogy milyen hatással vannak a magyar közéletre a politikus-házastársak, akik közül többen nemcsak ünnepnapokon mosolyognak férjük mellett, hanem a háttérben komoly befolyással rendelkeznek.

Antall Józsefné Fülepp Klára már nyugdíjas volt, amikor a férjét megválasztották a rendszerváltás utáni Magyarország első miniszterelnökének. Klára asszony kerülte a nyilvánosságot, a Békés Megyei Hírlapban azonban fennmaradt egy 1993-as interjú, melyből kiderült, hogy Fülepp Klára nem szeret szerepelni, nem is érzi ennek szükségességét, de belátja, hogy ő a közvélemény szemében nem egy nyugdíjas számviteli csoportvezető, hanem Magyarország első, felelős embe­rének a felesége. A beszélgetés során egyébként elárulta, hogy kedveli az ékszereket és a szép ruhákat, nem vált meg a fodrászától, lejár a közértbe, szeret olvasni és kiállításra járni, valamint nézi a Dallast.

„A túlzott nyilvánosság nem az én világom. A hétköznapok úgy telnek el, mint minden más nyugdíjasnak, én hordom a férjem és a fiaim ruháit a tisztítóba, és én főztem be azt a rengeteg sárgabarackot, amit mostanában kaptunk ajándékba” – mondta a néhai miniszterelnök felesége, aki azt is elárulta, hogy a dán királyi párral és Erzsébet királynővel is találkozott.

Antall Józsefet Boross Péter követte a miniszterelnöki székben, az ő felesége Papp Ilona bírónőként dolgozott, 2010-ben hunyt el. Horn Gyula feleségéről kevesebbet tudunk. Király Anna eredetileg szövőnő volt Budapesten, egy táncmulatságon ismerkedett meg hazánk későbbi miniszterelnökével, és a családi legendárium szerint Anna volt a kezdeményező fél. Horn Gyula kezdettől fogva, néha még a hivatalos eseményeken is Picinyemnek szólította az asszonyt, akitől két gyermeke született: Anna és Gyula. Medgyessy Péter kétszer is nősült, első felesége, Medgyessy Ildikó a divatszakmában dolgozik, huszonhárom éven keresztül éltek házasságban. Máso­dik felesége Csaplár Katalin, aki egyébként Tornóczky Anita médiaszemélyiség édesanyja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!