hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hetek-interjú Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel
„Mindig is a magyarok voltak a bűnbakok”

2018. 08. 16.
Hideg polgárháborúba süllyedt a romániai politikai élet a baloldali kormány és a jobboldali államfő szembenállása miatt. Mit tehet ebben a helyzetben az RMDSZ?

Romániában minden a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének a sorsáról szól, az elnök és a kormányzó pártok a DNA létéről vitáznak. Az RMDSZ nincs könnyű helyzetben. Hova teszik le a voksukat a jobboldali államfő és a baloldali kormány vitájában?

– Az elmúlt másfél esztendőben minden, a politikában felmerülő ügy szlogenszerűvé vált Romániában. Lényeges kérdésekről nem folyik közvita, csak egyvalamiről: az igazságszolgáltatásról, a hatalmi ágak szétválasztásáról, valamint arról, hogy ki a tolvaj és ki a tisztességes.

Feloldható ez az évek óta tartó vita?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!