hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Brutális ovisok
Csak a jéghegy csúcsa az újbudai eset

2018. 08. 16.
Megrázta az országot a hír, miszerint egy budai óvodában háromévesek brutálisan terrorizálták egymást lelkileg, fizikailag és szexuálisan is. Kíváncsiak voltunk arra, mennyire egyedi az eset.

Két hete került ki a Facebookra egy anyuka levele, amelyben leírja, hogy hároméves kislányát két óvodástársa brutálisan megharapta, méghozzá az arcán és a nemi szervén. A kicsi már előtte is jelezte, hogy a többiek bántják, és fél, ezért nem akart óvodába menni. Pár nap múlva muszáj volt beadni őt. Aznap délelőtt történt az eset, és a délutános óvónő már semmiről nem tudott. A gyerek otthon mesélte el, hogy a kisfiúk fogdosták és bántották őt, amikor felügyelet nélkül kint voltak a mosdóban. A gyermekorvos, aki a látleletet felvette, elmondta, hogy rendkívüli agresszióra utal, ha egy gyermek így viselkedik, és pszichológushoz irányította a korábban kiegyensúlyozott, mosolygós kislányt, aki azóta komor, és alvászavarokkal is küzd.

Az anyuka leírja másnapi kálváriájukat is, a felelősséget hárító délelőttös óvónőtől a bujkáló vezetőnőn át az igazgatóhelyettesig, aki szerint „már több baj is volt az anyaotthonos gyerekekkel, de meg van kötve a kezük, nem tudnak mit tenni”. A szülők, akiknek panaszát az óvodában nem vizsgálták ki, jegyzőkönyvet róla nem vettek fel, az önkormányzatnál szintén falakba ütköztek, végül feljelentést tettek a rendőrségen.

Az újbudai Napsugár óvodában történt esetnek a Pesti Srácok is utánajárt, és kiderítette, hogy a kiscsoportos óvodások egymás torkán építőkockát nyomtak le, fojtogatták, verték, terrorizálták egymást, miközben a közel 30 gyerekre mindössze két óvónő ügyelt. Egy hároméves kislány megütött egy szülőt is, miután az rászólt, hogy ne beszéljen csúnyán. Az óvodában két év óta jelentkeztek a problémák, miután kötelező lett a hároméves kori óvodáztatás, így az intézménynek fel kell vennie a területileg odatartozó gyerekeket – miként a szülők és a gyermekotthon is köteles oda beíratni őket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!