hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.05.31. (XXIII/22) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Irán Európa bajaiért is felelős!

A ’79-es forradalom óta a Nyugat igen kemény árat fizetett az iráni mullahok uszításának, felforgató tevékenységének és terrorizmust támogató lépéseinek következtében. Trump keményen igyekszik ellenállni a hegemón perzsa törekvéseknek. Ennek kapcsán a Hetek interjút készített Dore Golddal, volt izraeli ENSZ-nagykövettel.

Nigel Farage, a túlélőművész

Nagy Britannia legveszélyesebb embere Nigel Farage – ilyen címmel jelentetett meg írást a The New York Times. „Nemzedékünk legnagyobb demagógja, az emberi testet öltött katasztrófa” – olvashatjuk. Vajon miért retteg tőle ennyire a baloldali média?

Háborús helyzet a Perzsa-öbölben

A ’79-es forradalom óta a Nyugat igen kemény árat fizetett az iráni mullahok uszításának, felforgató tevékenységének, és terrorizmust támogató lépéseiért. Trump keményen igyekszik ellenállni a hegemón perzsa törekvéseknek.

Belföld

Vége lett a centrális erőtérnek?

Mint ismert, a Fidesz-KDNP nyerte a vasárnapi európai parlamenti választást, a kormánypártok 13 mandátumot szereztek, míg az ellenzék összesen nyolc képviselőt küldhet majd Brüsszelbe: a Demokratikus Koalíció (DK) négyet, a Momentum kettőt, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik pedig egyet-egyet.

Visszatérni látszanak a 2000-es évek

Orbán Viktor európai mozgásteréről, az ellenzéki oldalon tapasztalható átrendeződésekről, ezek mögött meghúzódó okokról, valamint az őszi önkormányzati választásokról kérdezte a Hetek Török Gábor politikai elemzőt.

A váratlan átrendeződés okai

Miközben a hazai európai parlamenti választások főeredménye a papírformát igazolta (a Fidesz magabiztosan győzött), az ellenzéki oldalon alaposan átrendeződtek az erőviszonyok.

Győztesek és vesztesek

A 2019-es EP-választás olyan hatalmi átrendeződést hozott, amely komoly kihatással lesz az EU működésére.

Hit és értékek

Istentől érintett tömegek

A Hit Gyülekezete vezetőjének meghívására május 22-én Budapesten, a Hit Csarnok vendége volt Benny Hinn, a pünkösdi-karizmatikus mozgalom egyik legismertebb prédikátora, aki találkozott Semjén Zsolt miniszterelnök helyettessel is.

Hálaadás a haláltáborban

Corrie ten Boom az első hölgy, aki órásmesteri diplomát szerzett, mégsem ezzel írta be magát a történelembe. Cornelia – vagy ahogy legtöbben nevezték: Corrie – családjával együtt vált hőssé amikor a náci vészkorszakban családi házukat titkos menedékké változtatták Haarlemben. Olyan hősnőt ismerhetünk meg benne, akinek a történetéhez szervesen kapcsolódott a Biblia és a valós Istenhit.

HÁTTÉR

A rácsodálkozás öröme

Képes gyakorlatias módon tanítani, sőt megszerettetni a kémiát a gyerekekkel – olyannyira, hogy volt diákjainak sora kémiát tanul, és többen tanítani akarnak. Prokainé Hajnal Zsuzsanna a tanítványai jelölése nyomán nyerte el tavaly a Richter Aranyanyu-díjat.

Szeretném divattá tenni a másokon való segítést

Nemcsak divattervezőként, hanem cégvezetőként is elismert, a Daalarna ruhakölteményei 17 év alatt 12 ország 35 városába jutottak el, legnagyobb sikerének Benes Anita mégis csapatát tartja, akik nélkül nem jutott volna el oda, ahol most tart.

Jobb szoftverek, elégedettebb munkavállalók, eredményesebb cég

A digitalizációban felértékelődik az ember szerepe, és az ügyfélélmény válik az üzleti fenntarthatóság indikátorává. Pintér Szabolccsal, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgató-jával a jelen és a közeljövő trendjeiről beszélgettünk.

Sportolók, akik nem tudtak leállni

Szexfüggőség, széttört házasság, drogok, gerincproblémák – évtizednyi mélyrepülés után tért vissza nem- csak a pályára, hanem a kiegyen­súlyozott életvitelhez is minden idők egyik legjobb golfozója, Tiger Woods. Nem ő az egyetlen sportoló, akinek sikerült a nagy visszatérés.

Sírrablás Erdélyben

Egyelőre elmaradt az úzvölgyi magyar katonatemetőben felállított román hősi emlékmű, illetve parcella felavatása. Ennek ellenére az indulatok még mindig forrnak a román és magyar fél között.

KÁVÉSZÜNET

A nagyi menőbb, mint gondolnád

Egy holland idősotthon kiváló módon nyújt megoldást azoknak a fiataloknak, akik szeretnék megspórolni az albérlet összegét. Ingyen lakhatnak az intézmény falai között, cserébe havonta 30 órát kell az idősekkel tölteniük. A modell jótékony hatása bizonyítja, hogy mindennapi életünkben is megéri áthidalni a generációs szakadékot.

Itália

Olaszországot legtöbben tésztacsodáiról, divatjáról és festői tájairól ismerik, azonban­ E nagy múltú ország  ennél is többet rejt magában. A régiót felfedezve mi is átélhetjük az igazi „La Dolce Vita” érzést.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!