hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hálaadás a haláltáborban
Corrie ten Boom és családja: a hit mai hősei

2019. 05. 30.
Corrie ten Boom az első hölgy, aki órásmesteri diplomát szerzett, mégsem ezzel írta be magát a történelembe. Cornelia – vagy ahogy legtöbben nevezték: Corrie – családjával együtt vált hőssé amikor a náci vészkorszakban családi házukat titkos menedékké változtatták Haarlemben. Olyan hősnőt ismerhetünk meg benne, akinek a történetéhez szervesen kapcsolódott a Biblia és a valós Istenhit.

 

A Ten Boom család tagjai nem egyik pillanatról a másikra lettek ellenállók. Már Corrie nagyapja, Willem is történelmi éleslátását bizonyította, amikor 1844-ben olyan imacsoportot indított, amelyben közösen imádkoztak a zsidó népéért és a zsidók Jeruzsálembe való visszatéréséért. Nem tévedés: 1844-ben! Hol volt ekkor még a cionizmus és Izrael állama…

Corrie bátyja pedig, akit szintén Willemnek hívtak, már 1928-ban az antiszemitizmus erősödéséből és németországi és franciaországi felemelkedéséből írja doktori disszertációját, öt évvel Hitler és a nácik hatalomra jutása előtt. Ez is a család nem hétköznapi éleslátására utal. A báty később egy idősek otthonát nyitott, amely vallástól függetlenül befogadott mindenkit. Az intézmény menekülő zsidók búvóhelye lett a háború idején.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!