hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szeretném divattá tenni a másokon való segítést
Interjú Benes Anitával, a Daalarna divattervezőjével

2019. 05. 30.
Nemcsak divattervezőként, hanem cégvezetőként is elismert, a Daalarna ruhakölteményei 17 év alatt 12 ország 35 városába jutottak el, legnagyobb sikerének Benes Anita mégis csapatát tartja, akik nélkül nem jutott volna el oda, ahol most tart.

 

Gyermekkori álom a menyasszonyi ruhák tervezése?

– Egyáltalán nem. Maga az öltözködés nem érdekelt jobban, mint egy átlagembert. Rajzolni, kreatívkodni viszont nagyon szerettem mindig, ezért művészeti szakközépiskolába mentem, ahol kizárásos alapon a textilszakot választottam. Ezután a MOME-ra felvételiztem, és egy ösztöndíjjal – ami a ruhatervezés szakra szólt – kerültem Párizsba, ott tudatosodott bennem, hogy már nem csak az alapanyagok, a színek és a formák érdekelnek. Ott szerettem meg igazán a divat világát. Ezután hazatérve szakot váltottam, így lettem végül divattervező.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!